Israelul a primit o listă cu numele ostaticilor reţinuţi de gruparea islamistă Hamas care urmează să fie eliberaţi duminică din Fâşia Gaza, a anunţat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Citește și: VIDEO. Cine este Danielle Aloni, femeia cu origini românești eliberată de Hamas împreună cu fetița ei de 5 ani. Alți 20 de ostatici, eliberați sâmbătă

Este al treilea schimb de ostatici care are loc de la încetarea focului în Fâșia Gaza, vineri seara.

Acordul dintre cele două părți beligerante este intermediat de mai multe state, printre care Qatar, Egipt și Statele Unite.

Câți ostatici au fost eliberați din tunelele Hamas  

Hamas a eliberat vineri un prim grup de 24 de ostatici, dintre care 13 cetăţeni israelieni şi 11 cetăţeni străini. În schimb, Israelul a eliberat un grup mai mare de prizonieri palestinieni din închisorile sale.

Sâmbătă, gruparea islamistă a eliberat un al doilea grup de 17 ostatici. La rândul lor, autorităţile israeliene au eliberat 39 de prizonieri palestinieni, şase femei şi 33 de copii, din două închisori, ca parte a acordului de schimb cu Hamas.

Nimeni nu știe cu exactitate câți ostatici se mai află în mâna organizației extremiste care se ascunde în tunelurile din Gaza, însă estimările anterioare vorbeau de peste 200 de persoane răpite din sudul Israelului.

O nouă listă de ostatici- câți vor fi eliberați duminică?

Autoritățile de la Tel Aviv, confruntate cu noi proteste pentru eliberarea altor ostatici, au anunțat că au primit lista cu cei care vor fi eliberați duminică de Hamas.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Oficiali în domeniul securităţii verifică lista. În numele coordonatorului Israelului pentru ostatici şi persoane dispărute, generalul în retragere Gal Hirsch, informaţia a fost transmisă familiilor ostaticilor; cerem ca mass-media să de dovadă de precauţie", a transmis duminică biroul premierului Benjamin Netanyahu într-o postare pe reţeaua X (fostă Twitter). 

ostatici hamas

Ostatici eliberați deja din tunelurile Hamas

[Sursa foto: Twitter]

Potrivit guvernului de la Tel Aviv, informaţii suplimentare vor fi oferite dacă va fi necesar şi "vă cerem să nu răspândiţi zvonuri şi informaţii neoficiale".

Biroul lui Netanyahu nu a precizat câţi ostatici vor fi eliberaţi duminică.

Între timp, convoaie cu ajutoare umanitare intră în Fâșia Gaza, unde oamenii erau lipsiți de alimente, apă, combustibil, electricitate și căldură.

Biroul lui Netanyahu nu a precizat câţi ostatici vor fi eliberaţi duminică.

Directorul Centrului Medical Soroka, medicul Shlomi Kodesh, spune că un ostatic care a fost eliberat de gruparea teroristă Hamas aseară, rămâne în stare moderată.

Ostatică trimisă direct în sala de operații după eliberare

Maya Regev, 21 de ani, a fost dusă direct la spital după ce a sosit înapoi în Israel- toți ceilalți ostatici fiind duși în alte centre medicale, conform Times of Israel.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Regev va suferi o serie de intervenții chirurgicale și este de așteptat să se recupereze complet.

Ea a fost răpită de Hamas de la festivalul de muzică Supernova de lângă Re’im în timpul atacului din 7 octombrie. Regev a fost acolo cu fratele ei Itay, de 18 ani, care a fost luat ostatic, dar nu a fost eliberat împreună cu ea.

ostatici hamas

Maya Regev, eliberată sâmbătă de Hamas

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si