Premierul Marcel Ciolacu a explicat că începând cu anul viitor, salariile funcționarilor vor crește cu 5%, însă demnitarii nu vor primi această majorare.

Citește și: VIDEO. Premierul Ciolacu, întâlnire de urgență cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Ce se întâmplă cu banii românilor

Ciolacu a precizat că Legea Bugetului va trece în Guvern săptămâna asta, iar săptămâna viitoare ajunge în Parlament.

Legat de protestul sindicatelor din Poliție, premierul a răspuns: "O să mă văd cu toată lumea, toată lumea are revendicări".

Liderul guvernului a adăugat: "Trebuie să înțelegem că suntem într-un moment în care statul a dat anumite direcții și există o mărire în acest moment pentru tot sistemul bugetar, mai puțin pentru demnitari".

Salariul minim va crește în 2024- anunțul premierului Ciolacu

Șeful Guvernului a precizat că este normal să existe o creștere a salariului minim pe economie pe anul 2024.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Este normală o creștere a creștere a salariului minim pe economie pe anul viitor și vom avea o discuție cu patronatele și sindicatele. Așa este normal" ,a declarat liderul Executivului la sediul PSD.

"Este posibil ca până la finalul anului să fie prinsă această majorare în bugetul pe anul viitor", a adăugat Ciolacu.

Ultimele negocieri înainte de stabilirea bugetului pe 2024

Ciolacu a precizat că Legea Bugetului va trece în Guvern săptămâna asta, iar săptămâna viitoare ajunge în Parlament.

”Bugetul, astăzi va fi pus în transparență, joi va trece în ședința de Guvern, iar săptămâna viitoare îl vom trece în Parlament. Dacă va fi vreo contestație la CCR, să se poată soluționa între Crăciun și Revelion. Mergem și mai mult pe investiții, va fi un buget de 7,3% pe investiții. Va fi un buget de 4,3% la Educație, un buget istoric", a explicat Ciolacu.

Guvernul urmează să pună în transparenţă, luni, proiectul bugetului de stat pe 2024, premierul urmând să aibă o discuţie şi cu miniştrii, pe tema reorganizării ministerelor.

Liberalii i-au cerut deja, duminică, ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să deblocheze investiţiile publice, încât facturile depuse să fie decontate până la finalul anului.

Premierul urmează să aibă luni o întâlnire de lucru pe tema reorganizării  ministerelor şi consultări  cu reprezentanţii  sindicatelor din Educaţie. 

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, anunț despre salariile din 2024


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si