”V-ați gândit vreodată câți bani se duc zilnic pe apa îmbuteliată? Ani la rând această nevoie de bază ajunge să ne coste și să ne scoată din buzunare cât avansul unui apartament, arată calculele. Specialiștii ne îndeamnă să trecem fiecare cheltuială pe hârtie oricât de banală ar părea fi, astfel încât să știm de unde să economisim”, a transmis Silvia Ioniță.

Câți bani cheltuiesc luna românii pe apă?

Pe lista nesfârșită a produselor care ne sărăcesc de la lună la lună a mai apărut unul, la care nu mulți s-ar gândi. Apa, nelipsită din coșul de cumpărături al oricărui client. Această nevoie de bază poate lăsa o gaură adâncă în buzunare, mai ales că cei mai mulți cumpără baxuri întregi în fiecare săptămână.

”150 de lei pe săptămână. Venim cel puțin de 3-4 ori pe lună. Numai pe apă, numai pe apă. E mult dacă trageți linie? Foarte mult, la salariile noastre mici”, a spus o doamnă.

”Ajunge la o sumă foarte mare, nu mare, foarte mare pe apă. Apa la noi curge pe toate râurile de la munte și noi o cumpărăm”, a adăugat cineva.

Dacă ne gândim la o familie cu 4 membri care consumă 8 litri de apă pe zi observăm că la finalul unei luni, aproximativ 500 de lei sunt cheltuiți pe apă, iar la finalul unui an vorbim de aproximativ 5800 de lei.

Pe o perioadă de 10 ani cheltuielile familiei cu apa ajung la peste 57.000 de lei, iar pe o perioadă de 30 de ani, suma cheltuită ajunge la peste 170.000 de lei, echivalentul a aproximativ 35.000 de euro, cât jumătate dintr-un apartament cu două camere la periferia Capitalei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O casă care se vinde cu  295 milioane de dolari în SUA va fi înghițită de inundații în câțiva ani - antena3.ro

Citeste si: Aproape 1,7 miliarde de euro au dispărut din conturile BNR într-o singură lună. Motivele nu sunt clare- stirileprotv.ro

”În jur de... pentru mine 120 de lei să zic așa, pe lună. Da, în familie cred că 300 de lei și dacă facem un calcul la un an de zile peste 3000 de lei”, a precizat un client. 

Citește și: Cât costă o zi pentru campania electorală? Sumele sunt uriașe, mai ales pentru cei care candidează la alegerile europarlamentare

”Dacă folosești un filtru, sau dacă folosești apa de la robinet economisești sume semnificative. Bineînțeles nu poți să faci doar asta, dar există potențial aici dacă începem să conștientizăm. Dacă nu știu, faci sport, ești pe bicicletă îți iei o apă îmbuteliată, e normal vorbim de zonele de unde se pot face economii”, a explicat Andrei Perianu, cofondator aplicație financiară.

Așa că nu e de mirare că oamenii încearcă să găsească și alte soluții pentru a reduce din cheltuieli.

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă- kfetele.ro

Citeste si: Veste uriașă pentru Britney Spears chiar de ziua ei de naștere: Ce se întâmplă cu divorțul dintre ea și Sam Asghari- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO Vladimir Putin nu-și mai ascunde sprijinul pentru Călin Georgescu și râde de renumărarea voturilor din România- antena3.ro

Probabil că ne-a intrat în obișnuință minunea asta cu apa și mai ales acum cu reciclarea, să ne ducem cu ele înapoi. Acolo nu funcționează aparatele, probabil că o să renunț în curând și o să trec la un filtru”, a mărturisit cineva.

În plus, apa s-a scumpit cu 50 de bani de când a fost introdus sistemul garanție-returnare, așa că cei care nu returnează peturile riscă să rămână cu o gaură în buzunar. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si