Tată pentru copiii lui și…ai altora. Un rol greu, o responsabilitate de care mulți bărbați se sperie, dar pe care el a decis să-și o asume până la capăt. Înainte de toate e o lecție de viață- un bărbat își crește singur cei opt copii, despre care nici nu e sigur că sunt toți sânge din sângele lui, dupa ce mama i-a părăsit.

Crește singur 8 copii

Ei i-a placut viața și a plecat în lume să o trăiască, el a iubit-o, și a rămas în urmă să-i crească copiii. Așa începe povestea amară a lui Petre Toma. Da, a fost orb în fața celor mai evidente semne de trădare, dar acum e prea tarziu să mai faca ceva – și-a acceptat soarta și a ales să rămână lângă copiii care îl înconjoară și care au atâta nevoie de el.

La cei 16 ani ai ei, Cristina știe deja să facă de toate în casă: mâncare, curățenie, spălat haine, muncă în gradină și în curte. După ce mama le-a întors spatele, a înțeles că ea trebuie să-i țină locul și să-i ajute pe frații mai mici.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi bătrâni își duc viața singuri în munți

Copila si-a dedicat atâta timp, atâta energie pentru casă, încât într-un fel a ajuns să-și sacrifice viitorul – asta după ce nici copilăria n-a fost una prea veselă.

O vreme bărbatul a muncit în străinătate în construcții ca să câștige suficienți bani, încât să hrănească cele 9 guri de acasă și și-a lăsat copiii în grija soției. Femeia însă, spune el, avea alte preocupări.  

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Condițiile în care învață elevii din mediul rural

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sunt saraci, dar casa bătrănească în care locuiesc este curată, iar tatăl muncește cât poate, ca s-o mai peticească pe ici pe colo.

Și copiii au înțeles sacrificiul tatalui și nu îndrăznesc să ceară mai mult.

Cum pot fi ajutați

Săraci și împăcați cu soarta – așa i-a descoperit Oana Prisecariu, vicepreședintele Unite Hands România în decembrie anul trecut, în urma unei campanii pentru copiii defavorizați.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Condițiile în care învață elevii din mediul rural

Cu sprijinului nostru, al tuturor, copiii care au renunțat la școală s-ar putea întoarce în bănci, acolo unde să înceapă drumul spre un viitor mai bun. În plus, familia Toma are în mod clar nevoie de ajutor ca să-și repare acoperișul înainte de venirea iernii, dar drept spus toată casa trebuie să intre în renovări.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi tineri au ales să lase Capitala pentru un sat din Călărași

Dacă doriți să-i ajutați, puteți dona la conturile afișate pe ecran.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Asociația United Hands Romania

RO38MIRO-0000-50645967-0001- LEI   

RO08MIRO0000516459670104 – EURO

ProCredit Bank, Sucursala Constanţa

COD SWIFT tranzactii internationale- MIROROBUXXX


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si