Suntem într-una dintre cele mai pitorești așezări din Transilvania. Aici, pe un vârf de deal, la marginea pădurii, și-au găsit liniștea doi tineri sătui de viața agitată din urban. După mai mulți ani de străinătate, Monica și Robert au ales să trăiască simplu, dar frumos, aici, în locul pe care l-au visat nopți la rând.

S-au întors la viața la țară

Odată cu pierderea tatălui său, Robert a simțit mai tare ca niciodată că pământul românesc îl cheamă înapoi acasă. Era

locul în care trebuia să termine visul părintele său îl începuse și nu mai apucase să-l vadă realizat. O cabană în vârf de deal. 

Așa că într-o bună zi s-a întors la viața de la țară. O perioadă a trăit singur până când a cunoscut-o pe Monica, dispusă să înceapă o viață nouă în mjlocul naturii, după ani nebuni petrecuți în marile orașe europene.  

Fără să-și propună și fără să știe ce îi așteaptă, cei doi s-au trezit țărani de modă noua. La început fascinați, apoi de-a dreptul uluiți și oarecum depășiti de toate sarcinile, au învățat singuri pas cu pas ce înseamnă viața la țară.  

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Școala din vârf de munte

Monica a prins imediat gustul traiului simplu, iar cu timpul s-a perfectionat si intr ale gradinaritului.

Astazi isi impartaseste propriile experiente pe un canal de youtube, unde le arata curiosilor un colt de Romanie bogata si uitata.

Zilele trec în alt ritm

Robert lucrează în construcții, e solicitat în sat și în împrejurimi, iar Monica e content creator și face videouri pe youtube despre viața la țară, evoluție și spiritualitate. Este pasionată de design, iar asta se vede deîndată ce treci pragul cabanei în care locuiesc cei doi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Povară de om mare pe umerii unui copil

Casa pare desprinsă din filme sau din paginile unei reviste. E mai degrabă un cămin cald în care miroase a foc de lemne și a copilărie. În interior nimic nu se aruncă, totul se transformă – tot felul de obiecte vechi, aruncate de alții și-au găsit locul potrivit și dau valoare și autenticitate locului.

Tot în stil rustic, cu mobilier vechi, dar recondiționat sunt și cele 3 dormitoare amenajate simplu, dar cu bun gust. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! În timp ce Europa se pregătește să stingă becul, românii nu renunță la bâlci

Toate elementele de mobilier din casă sunt vechi și recondiționate, mai puțin bucătăria, pe care Monica și-a dorit-o cât mai accesibilă și modernă.

Șemineul din living e inima casei. E locul lor preferat, unde cei doi se cuibaresc atunci când afară se lasă frigul. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Un bărbat își crește singur cei 8 copii după ce mama i-a părăsit

Monica și Robert au găsit aici, la Săcărâmb locul de basm după care sufletul lor tânja de-o viață. Și se pare că au ales bine: în timp ce traiul la oraș devine din ce în ce mai stresant, mai scump și mai incert, la ei zilele trec într-un alt ritm, mai așezat, mai domol și fără presiunea timpului.

"- Voi pratic aici v-ați găsit liniștea.

- Da, liniștea și plăcerea de a munci, de a face lucuri interesante, de a învăța multe lucruri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si