"Pentru mine România înseamnă viața mea nouă, eu am venit aici să stau, să locuiesc și să mor aici. Stau bine aici, nu mai schimb viața asta pentru niciun ban, pentru nimic."

El este italianul care a părăsit pentru totdeauna o insulă exclusivistă pe care s-a născut și s-a mutat printre olteni.

Italianul care s-a mutat într-un sat din România

Salata de caracatiță, scoici și creveți- e mai nou meniul oltenilor din satul Bobu, pe care Antonio îi răsfață cu delicatese italienești- fructele de mare devenind astfel de nelipsit din farfuria

sătenilor. E drept că la început nici n-au putut să le vadă în farfurie, însă acum, e bataie pe ele de fiecare dată când italianul anunță un ospăț.

Suntem undeva în județul Gorj, la nici 50 de km de orașul lui Brâncuși. Printre acești olteni simpli și harnici și-a găsit locul un italian care a bătut lumea în lung și-n lat, dar care a decis să poposească pentru totdeauna într-un sat românesc.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Mamaia se mută în Poiana Brașov pe timp de iarnă. La poalele Postăvarului se etalează bolizii, ținutele și conturile

"Aveam viața mea în Italia, într-o zi m-am supărat și i-am spus soției mele: "Hai, plecăm în România să locuim acolo." Am vrut o aventură, dintotdeauna am fost aventurier, eram un mic vagabond. îmi plăcea să experimentez o viață nouă."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Chiar dacă gradele cu minus și zăpada din timpul iernii l-au ținut departe câțiva ani de România, în cele din urmă Antonio Lo Pinto și-a luat la revedere pentru totdeauna de frumoasa și călduroasa Italie.

Și nu i-a fost greu deloc- străinul a fost primit cu brațele deschise de gorjenii impresionați de generozitatea de care acesta a dat dovadă din prima clipă.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! O mamă și trei copii stau într-o casă veche de pământ

"În comunitatea asta mică de la țară, cum ai fost primit? Cred cu bine, toată lumea mă iubește pe mine, sunt prieten cu toți, de multe ori mâncam împreună, am făcut de o mie de ori când am avut o zi liberă masa cu pește, am învațat oamenii să mănâce pește, scoici, creveți, caracatiță, că oamenilor le era frică de așa ceva. Adica i-ai făcut pe olteni să lase prazul pentru fructele de mare? Da, exact!" 

Antonio și soția lui locuiau pe una dintre cele mai cunoscute insule din Italia

De aproape 10 ani Antonio trăiește iî tihnă la țară, alături de soția lui româncă pe care a cunoscut-o în urmă cu 18 ani.

În Italia, cei doi locuiau pe insula Pantelleria, supranumită și ”Paradisul ascuns”. Zona este frecventata de cele mai sonore nume italiene din lume precum Giorgio Armani, Truman Capote ori Sting. Aveau un restaurant de lux acolo care în 3 luni le aducea un profit din care trăiau mai apoi tot restul anului.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Geamăna- Satul înghițit de ape sângerii și poluare

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Cu toate astea, lui Antonio cel mai drag îi este să adune sătenii la masă. E de meserie bucătar, așa că de fiecare dată când are timp liber face mare ospăț cu fructe de mare și alte delicatese specific Italiei.

Astăzi e una din acea zi libera în care își adună vecinii în jurul mesei, dar nu înainte de a le pregăti tot felul de bunătăți de la aperitiv și până la desert. Azi pregătește fructe de mare, scoici, paste – mâncare nemaiîntâlnită până acum în Oltenia.

Citește și: Asta-i România! Merită sau nu vizitat orașelor celor 7 minuni, Caracal?

Și poate că unii nu-l înțeleg și nu pricep ce a găsit italianul în țara în care noi nu mai gasim nimic bun? Dar el spune că e fericit aici, cu locurile, cu oamenii pe care încă încearcă să-i înțeleagă. Antonio se află printre cei numai 3.000 de italieni care au ales România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si