Suntem pe aleea principală a cimitirului, acolo unde, de-a lungul vremii și-au găsit odihna veșnică nume grele ale țării: academicianul, filosoful, poetul, artistul, politicianul, și mai nou... interlopul. O specie de boier de modă nouă care arată lumii că cine are valoare are și pe lumea „ailaltă”, nu doar pe lumea asta.

Morminte fastuoase ale interlopilor în Cimitirul Bellu

Acest răposat își doarme somnul de veci la doi pași de Titu Maiorescu și Mihai Eminescu.

Pare că a a avut o viață bună, că nu i-a lipsit nimic, că atât cât a trăit a avut grijă să-și facă singur dreptatea, cu sabia și pistolul.  

„Asta înseamnă că e dintr-un clan, omul e șef. Îi avem și noi pe ani noștri la conducere și nu spunem că sunt mafioți. Oamenii au muncit. Nu? Au muncit, da. Trăim niște vremuri de și îi atragem. Dacă așa a vrut omul, așa a vrut familia… Înseamnă că ce a fost mai important pentru el, asta a fost. Omul a fost de temut și acum și rămân neamurile. Și e de temut și pe lumea celaltă. Acolo nu mai e. Nu a fost sărac ”, e părerea unei persoane.

Citește și: VIDEO- Soluții pentru un sezon estival mai lung. Litoralul și-a închis porțile înainte de termen

Prezența domnului pe aleea principală de la Bellu e clar că nu e din peisaj. Nu suntem singurii care ne minunăm de ce vedem.

Cum a obținut bărbatul misterios cu pistol și sabie un loc între faimoșii drepți ai neamului? Prin moștenire, s-ar grăbi să spună reprezentanții cimitirului. Cu bani mulți, adaugă cei ce au rudele îngropate aici.

Și totuși, toată lumea știe că dacă ai bani, stai în față.

Locurile de veci sunt puse la vânzare și pe site-urile de mică publicitate, unde începe licitația online.

Și acești doi turiști germani, care ne spun ca fac un tur al cimitirelor de renume din Europa rămân cu gura la vederea pozelor cu răposatul domn Popa, plin de aur și arme.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe aleile cimitirului ne întâlnim și cu fiica acestui cowboy bucureștean. Multe informații nu primim, dar nici nu insistăm, din respect pentru familia îndoliată.

Angajații cimitirului ne fac să înțelegem că gusturile nu se discuta, mai ales când vine vorba de poza de pe crucea pe care ți-o pui la cap.

Și nu e singurul om „cu valoare” înmormântat la loc de cinste în Bellu. Câțiva pași mai încolo zace celebrul Fane Spoitoru. Condus pe ultimul drum, liderul suprem al lumii interlope a avut parte de un adevărat spectacol. Ore în șir au răsunat boxele de manele între aleile cimitirului, iar lumea s-a călcat în picioare ca să nu piardă momentul de adio.

Controverse în rândul răposaților înmormântați cu fast la Bellu

Faima i-a rămas încă, iar pomenile sunt de pomină, spun cei care obișnuiesc să vină prin cimitir.

Și nu sunt singurii muritori care se odihnesc la loc de cinste. Cimitirul e plin de cavouri mari al căror preț depășește un apartament în centru, cavouri care au tot confortul: de la aer condiționat, până la lift. Cu alte cuvinte, dai un ban dar stai în față și pe lumea asta și pe lumea „ailaltă”.

Toți cei cu bani și putere lumească au parte de atenție și dincolo de moarte, ne spun pe la colțuri angajații cimitirului.

Citește și: VIDEO- Campioni la muncă, codași la salarii. În România se practică muncă multă, pe bani puțini

În timp ce cavourile greilor sunt îngrijite și lustruite, locurile de veci ale marilor romancieri și poeți abia dacă se mai văd din boscheți.

Dar până la Dumnezeu, să trecem pe la sfintele autorități care au în grijă Cimitirul Bellu. Așa că rămânem în locul cu verdeața si cerem un punct de vedere. N-aveam să-l primim într-un birou, așa cum ar fi fost firesc, ci printre morminte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„- Fiecare poate să-și pună ce vrea, pe cruce? De exemplu, acest individ are o sabie, un pistol. Ia uitați, ghiuluri.

- E treaba omului ce vrea să-și pună pe cruce. Da? Dacă vrea să fie în pielea goală, poate să fie în pielea goală.

- Eu sunt tare curios cum ajungi să iei un loc aici, la Cimitirul Bellu.

- Îl luați de pe internet”.

Am cerut un punct de vedere și la Primăria Capitalei, mai exact la administrația cimitirelor și crematoriilor, n-am primit niciun răspuns, dar vorba aceea: viii cu viii și morții cu morții.

Nici ministrul Culturii nu a dorit să comenteze pe acest subiect, asta deși vorbim despre un loc inclus din 2011 pe harta culturală a Europei, alături de alte 93 de cimitire din 28 de țări. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si