Suntem în satul doljean Suharu, alături de Marius Simionică, un român cu inimă mare care a renunțat la viața în Marea Britanie ca să-i ajute pe semenii lui de acasă, aflați în suferință în țara natală. El știe viața amară a femeii care trăiește între ruine și amintiri.

"Chiar nu mi-a venit să cred că întradevăr, în 2023, în România poate să existe așa ceva. Și nu suntem în război, nu a venit nimeni să ne bombardeze.

Doamne Ajută să nu vină. Exact, arată exact ca după război." 

O furtună teribilă i-a distrus locuința în urmă cu trei ani

O viața întreagă într-o jumătate de casă. Aici între ruine se scurg zilele bătrânei rămasă singură la mila lui Dumnezeu.

În umă cu trei ani, o furtună teribilă a măturat înteaga zonă și i-a distrus locuința pe jumătate. De atunci stă cu frica în sân, cu gândul că tavanul șubred s-ar putea prăbuși în orice clipă peste ea.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! A lăsat viața de pe malul Mediteranei pentru liniștea de la țară

În cămăruța șubredă, bătrâna și-a înghesuit toată averea și toate amintirile.

"Tavanul când a luat acoperișul mi-a picat. Nu mai e casa de locuoit, e la risc. Acolo băgam focul și e fisurat, nu se bagă nimeni la casa așa spartă.

Am încercat în tot felul să mai aranjez, degeaba. Am avut noroc că n-a fost iarna grea. Nu mai e de trăit în ea." 

Așa cum a putut a peticit pe ici pe colo, e demnă, nu cere milă și nu se plânge – dar realizează că situația în care a ajuns o depășește, că mai mult nu poate să facă, nici dacă ar vrea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Mamaia se mută în Poiana Brașov pe timp de iarnă. La poalele Postăvarului se etalează bolizii, ținutele și conturile

Până la urmă, toată viața ea a fost stâlp pentru familia sa. Și-a îngrijit frații, părinții de care a avut grijă până în ultimul ceas. Acum când se uită în urmă abia dacă își aduce aminte de zilele în care care a putut să respire, fără griji.

Situația este cunoscută primarului din localitate

Anii au trecut și a rămas singură pe lume, nu-și plânge de milă, dar își cântă la propriu amarul când simte că sufletul e prea plin.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! O mamă și trei copii stau într-o casă veche de pământ

Se bucură și îi mulțumeste lui Dumezneu pentru fiecare zi. Nu va uita niciodată noapatea în care furtuna i-a distrus jumătate de casă..

"A venit furtuna, a luat lumina, am ținut de ușa asta. Am ținut până am auzit zdup, trăsc. Ce să mă mai fac? Ziua când am ieșit din casă era curtea plină de cărămizi, de țiglă, de tot. Nu am primit banii de la asigurare. În fine, Dumnezeu a fost cu mine, de ce să vorbesc." 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cei cinci frați din Prahova care locuiau într-un adăpost fără acoperiș au primit o casă

Situația femeii e cunoscută primarului din localitate, care promite să o ajute la rândul său.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De ajutor mai este nevoie. Așa că cine dorește să o ajute pe femeie să aibă din nou un acoperiș deasupra capului poate dona în conturile afișate: 

CONTURI UNDE PUTEȚI DONA PENTRU BUNICUȚA NELA

RO42 RNCB 0133 1634 1526 0001 Cont Lei

RO15 RNCB 0133 1634 1526 0002 Cont euro

Titular cont: Asoc Caritabila Marius si Prietenii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si