Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Atac șocant în Parlamentul României. Un bărbat a declanșat un incendiu la intrarea în clădire. Suspectul nu a fost încă prins

Un atac șocant a avut loc, marți, la Parlamentul României. Un necunoscut ar fi declanșat un incendiu de amploare într-o sală din Parlamentul României. Potrivit primelor informații, focul a fost pus de suspect după un conflict spontan cu personalul de la un magazin de suveniruri. Au existat trei focare de incendiu și au fost evacuate aproximativ 300 de persoane din clădire. Focul a fost stins.

Sorin Negru,

VIDEO Atac șocant în Parlamentul României - a aruncat un cocktail Molotov la intrarea în Camera Deputaților


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 15.30. Jandarmeria precizează că în zona unde a avut loc incidentul accesul este liber, iar bărbatul nu a ajuns în zona de securitate din incinta clădirii.

UPDATE 14.50. A existat o informație neconfirmată că suspectul în cazul incendiului de la Parlament ar fi fost prins.  Ulterior vestea a fost infirmată. Bărbatul a fost surprins pe camerele de supraveghere când aruncă cu combustibil în interiorul unui magazin de suveniruri de la parterul clădirii și apoi a dat foc.

Bărbatul ar fi aruncat cu combustibil pe mai multe persoane, însă nimeni nu a fost rănit.

”Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Un atac șocant a avut loc, marți, la Parlamentul României

Incendiu la Parlament. Ce a transmis Poliția Capitalei

”Astăzi, 17 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Secţia 17 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanţă, posibil inflamabilă, în incinta unei instituţii publice din Sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanţă inflamabilă”, a transmis, la rândul său, Poliţia Capitalei.

UPDATE 14.30. Suspectul ar fi pus focul înainte de poarta de securitate de la intrarea în Camera Deputaților, într-o zonă preliminară la care au acces grupurile de vizitatori și turiști.

Conform primelor informații, bărbatul căutat de polițiștii din Capitală ar fi avut un conflict spontan cu un angajat de la magazinul de suveniruri, după care a aruncat o substanță inflamabilă și a dat foc în magazin.

Un incendiu puternic se manifestă în aceste momente la Parlamentul României, după ce un bărbat necunoscut ar fi dat foc într-o sală din interiorul clădirii.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Potrivit primelor informații, pompierii se aflau chiar în clădirea Parlamentului și au intervenit din primul moment, reușind să stingă focul.

Citește și: "A ars copiluţul ala nevinovat" Un bebeluș de trei luni a murit carbonizat în casa care a ars ca o torță, la Bistrița-Năsăud. Bunica și fratele lui se aflau în locuință

Incidentul ar fi avut loc într-un magazin de suveniruri de la intrarea în Parlamentul României.

Sunt organizate filtre pe străzile din jurul Clădirii Parlamentului pentru prinderea suspectului care ar fi dat foc magazinului.

Vânzătoarea din magazinul de suveniruri ar fi suferit un atac de panică.

Primele imagini cu suspectul, un bărbat cu ochelari, au apărut în spațiul public:

Atac șocant în Parlamentul României. Incendiul, pus intenționat

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

300 de persoane au fost evacuate din Parlament

UPDATE. 300 de persoane au fost evacuate din clădirea Parlamentului, în urma alertei de incendiu.

Potrivit primelor informații, focul a fost pus de suspect după un conflict spontan cu personalul de la un magazin de suveniruri.

Atacul cu substanțe inflamabile ar fi avut loc înainte de poarta de securitate de pătrundere în Camera Deputaților.

"Bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii"

”În jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii «Constantin Brâncuşi», un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a transmis Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI