„Arată luxos, are un gust prețios și este ultima modă în materie de preparate culinare: friptura cu aur! Nu vă mirați, chiar există, ba chiar se și comercializează într-un restaurant de lux din Capitală. Acest preparat culinar este cât se poate gustos și poate să satisfacă cele mai alese gusturi. Daca sunteți curioși, ne-am propus astăzi să vă arătăm cum se prepară o friptură cu aur”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Rețetă luxoasă de friptură cu aur

Luxul nu se rezumă doar la bijuteriile din aur, ci și la mâncăruri exclusiviste care arată de-a dreptul spectaculos, asezonate cu o foiță prețioasă de aur. Iar gustul românilor pentru astfel de preparate este tot mai dezvoltat. Nu e de mirare că la un local de lux din Capitală, friptura cu foiță de aur este cel mai căutat fel de mâncare. Iar prepararea nu diferă cu mult de o friptură clasică.
„Primul pas este să o trecem prin ulei, apoi o vom presăra. Carnea o să își ia câtă sare are nevoie ea. Nu o să punem piper și o să o punem pe grătar direct”, a explicat Bogdan Jurubita, cheful bucătar.

Citește și: VIDEO-Produsele care nu mai au mult până la atingerea termenului de valabilitate, vândute mai ieftin sau donate. Proiectul a fost votat în Senat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„O vom lăsa două minute în această poziție, apoi îi schimbăm poziția pentru a face un model frumos pe ea, o întoarcem și pe partea cealaltă încă 4 minute în total, deci 8 minute va sta pe grătar”, a continuat cheful.


Aurul folosit pentru alimente este un aur comestibil, iar obiceiul de a consuma preparate decorate cu aur provine din Evul Mediu, când cei mai bogați oameni consumau fructe sau băuturi fine, poleite cu acest metal prețios. În zilele noastre, el poate fi folosit sub formă de foiță, fulgi sau pulbere.
„Foița de aur nu are niciun rol în a schimba gustul cărnii, este pur și simplu de design, nu are niciun rol caloric sau ceva, este doar de design și atât”, a mai explicat bucătarul.
Foița de aur folosită de bucătari este de 22 de karate, iar proporția în care se utilizează este în funcție de efectul dorit. Deși a început să fie foarte folosit și în preparatele principale, aurul rămâne vedeta absolută la deserturi.
Costurile unor preparate de acest fel pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 1.500.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si