Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Boala care se aseamănă cu o răceală, dar care poate face ravagii! Din 10 persoane infectate, 3 pot să moară

Vorbim de o infecție rară, care presupune că bacteriile se răspândesc în țesuturi și în fluxul sanguin. 

Redactia Stirile Kanal D,

Boal ca o răceală care face ravagii [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Din 10 persoane infectate, 3 pot să moară! Este bilanțul unei afecțiuni grave, care la început poate fi confundată cu o banală răceală. Vorbim de o infecție bacteriană extrem de periculoasă, care face ravagii în Japonia, dar care a fost înregistrată și în Europa. Aceasta apare din cauza a două bacterii comune, după cum explică medicii”, spune Christian Sabbagh.

Citește și: Soțul Ancăi Molnar, mesaj de adio în ziua înmormântării: ”Iubirea noastră, ne rugăm să ne veghezi mândră din ceruri”

977 de cazuri de șoc toxic streptococic s-au înregistrat anul acesta în Japonia, cu 77 de decese. Este recordul absolut din istoria înregistrării acestor date. Vorbim de o infecție rară, care presupune că bacteriile se răspândesc în țesuturi și în fluxul sanguin.

„În mod normal conduce la o mortalitate până la 30%. Bacteriile cel mai adesea incriminate sunt stafilococus aureus și streptococul de grup A. În mod normal aceste bacterii sunt inofensive, producând infecții ușoare la nivelul gâtului sau a pielii, însă în momentul în care toxinele produse de aceste bacterii pătrund în torentul sanguin, apare șocul toxic”

, spun specialiștii.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie din India a cerut divorțul la 40 de zile după nuntă pentru că soțul ei face baie o dată pe lună- antena3.ro

La început totul se aseamănă cu o banală răceală. Simptomele sunt febră, dureri musculare și vărsături, însă șocul toxic streptococic duce și la scăderea tensiunii arteriale și inclusiv la insuficiența multiplă a organelor.

„Predispuși la apariția șocului toxic sunt în special pacienții cu un status imun deficitar, pacienții cu boli cronice, cei care prezintă plăgi la nivelul pielii sau cei care au suferit de curând o intervenție chirurgicală”,

mai spun medicii.

În acest moment, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Japonia. Deși boala pare departe de noi, riscurile există chiar și fără ca aceasta să ajungă din Asia. Bacteriile sunt comune în orice loc din lume. Vulnerabili în fața șocului toxic streptococic sunt și copiii, dar și bătrânii. Medicii recomandă ca măsuri de precauție spălarea mâinilor și evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptome asemănătoare răcelii.

Citește și: VIDEO Celine Dion luptă cu o boală rară. Artista face orice ca să revină pe scenă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI