O afecțiune provocată de țigările electronice e tot mai des întâlnită, în special la tineri. Boala se numește Evali și nu e atât de cunoscută în România. Simptomele sunt însă îngrijorătoare, cei care fac vaping pot dezvolta problemele de respirație, tahicardie și chiar febră, a transmis Simona Pătruleasa.

Boala provocată de țigările electronice

Acesta e doar unul dintre exemplele nefericite ale consumului de țigări electronice, cele cu diverse arome, care nu miros urât și despre care se spune că nu sunt atât de periculoase pentru sănătate.

În realitate, acestea pot conține chiar mai multă nicotină decât o țigară normală.

S-a transformat totul într-o generație de mari dependenți a 16-17 ani... Sigur că ideea de bază este că această țigară electronică este cel mai bun mijloc de a te lăsa de fumatul clasic, în realitate, este un punct imens de atracție pentru adolescenți, a declarat prof.dr. Florin Mihălțan.

Medicii spun că vaporii de abur provoacă o boală relativ nouă, numită Evali. Sunt leziuni pe plămâni, provocate de substanțele din țigară, care duc, mai întâi, la o respirație îngreunată. Apoi, apar și alte probleme de sănătate.

Există constituenți care pot duce la daune care se pot materializa în afecțiuni pulmonare, bronșolită, agravarea crizelor de astm, ân afecșiunu cardivasculare și în timp, reiscul de malenizare...

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tinerii nu sunt însă conștienți de riscuri decât atunci când le simt pe pielea lor, a declarat prof.dr. Florin Mihălțan.

Un studiu recent, publicat în Jurnalul Medicinei Nucleare arată că utilizatorii de țigări electronice au cel mai crescut grad de inflamație pulmonară, mai mare decît cei care fumează țigări electronice și decât nefumătorii.

Citește și: Legea care interzice promovarea țigărilor electronice în rândul elevilor, la un pas să fie votată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si