„Mai sunt doar trei zile până la Crăciun, însă piețele din țară sunt încă pline cu brazi naturali. Comercianții dau din colț în colț și încearcă să-și vândă marfa până în weekend, chiar dacă asta înseamnă să scadă cu mult prețul brazilor. Pe reduceri masive mizează și cei care împodobesc bradul în Ajunul Crăciunului și care încearcă să negocieze un preț cât mai convenabil cu vânzătorii”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Reduceri la ultimii brazi

„Ia brăduțul, ia brăduțul! Pe ales, pe ales”, strigă comercianții din piețe.

Sunt vorbele care se aud oră de oră zilele acestea, în piețele din țară. La Craiova, de pildă, chiar dacă mai sunt trei zile până la Crăciun, mulți nu și-au cumpărat încă bradul mult visat.

Totuși, clienții au de unde alege. 
Cei care împodobesc în Ajun bradul fac tot posibilul să scoată sume mai mici din buzunar. 
„- Cred că undeva la 100 de lei ar fi ok dacă l-aș găsi.- Mai încercați să negociați?
- Dacă se poate, da”, a spus un client.
Această tânără, de pildă, a colindat toată piața sperând totuși că va găsi bradul perfect pentru buzunarul său. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cumpărături last-minute în centrele comerciale. Magazinele au fost luate cu asalt de români

„Nu l-am luat din timp, că e cald în casă și se usucă. În Ajun se împodobește, nu? Dar vreau unul încărcat până sus la ramură, nu-mi place cu goluri. O sută, o sută și ceva aș da, mai mult nu”, a explicat tânăra.
Pe calitate mizează și comercianții, dar și pe faptul că cele mai multe vânzări se fac chiar înainte cu o zi-două de Crăciun, chiar dacă asta înseamnă să reducă prețurile. 


Ecologiștii recomandă însă ca, pentru protejarea mediului, românii să apeleze la brazi artificiali sau la brazi în ghiveci, care ulterior pot fi replantați în păduri. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si