„Greva anunțată de CFR pentru luni a dat peste cap planurile românilor. Mulți dintre ei sunt navetiști, studenți care se întorc în Capitală sau oameni care au treburi urgente de rezolvat. Toți și-au amânat planurile, în lipsa unei alte variante de transport, mai puțin costisitoare. După ce greva a fost anunțată, sindicaliștii s-au răzgândit, înduplecați de promisiunile ministrului Transporturilor”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Greva anunțată de CFR le-a dat programul peste cap

„Văd situația asta destul de gravă că sunt studentă și călătoresc cu trenul, n-ar fi ok”, a spus o studentă.

Greva anunțată de sindicaliștii de la CFR era programată pentru data de 27 noiembrie. Luni ar fi trebuit să circule doar o treime din trenurile CFR. Zvonurile s-au răspândit rapid, astfel că oamenii au fost nevoiți să își schimbe planurile. Maria este studentă în București, dar merge des acasă, în Brăila.
„Nu cred că mă mai întorceam că nu am mașină și nu aveam cum să mă întorc”, a spus Maria.
Iar in situația ei sunt mii de alți studenți.
Alții, în schimb, au renunțat la programări la medic și și-au amânat treburile, de teamă să nu rămână pe drumuri. Este și cazul acestei femei.
„Mă afectează că am fost acum la spital, nu mi-a dat rețeta și să vin luni.

Cu ce sa vin? Iar pierd rețeta de aici. Am avea un microbuz dar e mai scump și ruta ocolitoare, dar sunt persoane navetiste... ei ce fac? fata mea e la școală învățătoare, cu ce vine ea de la Roșiori?”, a spus femeia.
Sindicaliștii de la CFR au discutat astăzi cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care, se pare că i-a înduplecat. Miercurea viitoare e ziua decisivă pentru negocieri. Ministrul a promis că le va rezolva problemele salariale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Se anunță o avalanșă de greve și proteste în transporturi. Unii sindicaliști și-au anunțat deja începerea protestelor

„Până miercuri să existe o anumită zonă de liniște, dacă o pot numi așa, urmând ca miercuri Guvernul să decidă dacă aprobă sau nu. În mod sigur va aproba”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Sindicaliștii au cerut salarii mai mari și au fost de acord să renunțe pentru moment la grevă.
„Cele mai dureroase sunt legate de salarizare, salarizarea de la calea ferată e destul de mică”, a spus Grigore Mare, unul dintre sindicaliști.
Dacă Guvernul nu își va respecta promisiunea, angajații CFR vor declanșa greva miercuri după-amiază.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si