In articol:
”Salariile și pensiile încasate mai repede față de alte luni se transformă într-o capcană. Bugetul multor familii e aproape golit după cheltuielile făcute cu masa de sărbătoare. Iar până la încasarea următorului venit, fiecare se descurcă așa cum poate”, a transmis Christian Sabbagh.
Finalul lunii aprilie și primele zile din mai au reprezentant perioada în care au fost virate salariile, primele de sărbătoare și pensiile.
”Faptul ca ne-au acordat pensiile mai repede este dovadă de foarte mare cinism, nu de bucurie pentru că acum, o lună și jumătate ce faci? Eu mi-am lăsat pensia pe card și nu o scot. Numai în 14 când ar trebui să vina corec t”, a povestit o pensionară.
Cum s-au descurcat românii cu banii de Paște?
Sărbătorile care au căzut anul acesta chiar la începutul lunii au presupus cheltuieli însemnate.
”Ne afectează, se cunoaște, se vede. Cum o să fie până la finalul lunii? Până la finalul lunii facem așa încât să ne descurcăm”, a mai spus o altă doamnă.
”Nu ne-a ajutat, dacă erau mai mari era altceva, dar așa le-a băgat mai repede, am stricat mai mult, mai repede că așa a fost...toate
Cu aceeași problemă se confruntă și angajații care anul acesta și-au primit salariile mai devreme.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
”Un pic o să urmeze o lună mai grea, dar slavă Domnului ca suntem bine și sănătoși. Faci mai puține cumpărături de acum încolo? Da. Economisim, chibzuit”, a precizat o tânără.
”Firma întotdeauna ne dă pentru sărbători premiile mai repede. Cumva v-a ajutat. Da, dar facem și economie, nu chiar din bănuții ăia, de la salar la salar”, a explicat o femeie.
Cei care nu au cheltuit mult, se considera acum norocoși.
”Au fost ceva cheltuieli, dar am avut bugetul prestabilit și mă gândesc că nu mă afectează așa tare. Deci nu o sa simți o schimbare? Nu”, a mărturisit un tânăr.
”Nu am făcut excese de data asta, pot să spun că au fost în limitele anului trecut. Sper să ne descurcăm în condițiile în care vedem că situația economică și situația politică internațională nu este foarte stabilă în momentul de față, sperăm să parcurgem cu bine perioada care este până la sfârșitul lunii”, a concluzionat un trecător.
Citește și: Care este cea mai mică pensie din România? Suma stabilită ca indemnizație socială a crescut considerabil
În România sunt 4,7 milioane de pensionari cu un venit mediu de 2 mii 248 de lei. Aproape 6,6 milioane de români sunt salariați, iar câștigul mediu este de 4 mii 859 de lei.