„Supermarketurile care au instalat case self service cu speranța că vor economisi timp și bani, plătesc acum reversul medaliei. Au loc furturi pe bandă rulantă la casele unde clienții își scanează singuri produsele. Studiile arată că jumătate dintre tineri fură cel mai scump produs din coș”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cel mai scump produs din coș, furat la casele self service

Ca să ne dăm seama ce se fură cel mai mult din magazine este suficient să ne uităm la raft. Produsele cu sistem antifurt se află în topul celor care dispar din supermarketuri. Nu este vorba doar de alimentele scumpe. Hoții fură de la brânzeturi, ulei de măsline, ciocolată și până la șampon sau creme de mâini care costă 30 de lei.
Cristian Dumitru este agent de pază într-un supermarket și a văzut cu ochii lui noul trend. Bărbatul spune că zi de zi au loc cel puțin 10 tentative de furt la casele self scan.

Citește și: Loredana, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă la Mangalia, a făcut un gest inexplicabil la proces! I-a șocat până și pe judecători

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nu își pun toate produsele respective pe cântar. Pur și simplu le lasă în coș, achită o parte din ele. De exemplu, ia o cutie de la un whisky ieftin și înăuntru pune un whisky scump”, a spus agentul de pază.
Comercianții care au investit o avere în sistemul de case unde clienții își scanează singuri produsele simt acum pierderi uriașe.
Studiile arată că majoritatea celor care nu își mai trec produsele pe la casă sunt tinerii.

Jumătate dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani au declarat că au furat cel mai scump articol din coș. Iar 4 din 10 au spus că ar fura doar alimente din strictul necesar.
„- Cu scumpirile, cu toate astea, ce poți să faci mai mult.
- E ok sa furi?
- Păi da, cu scumpirile astea nu ai ce să faci”, a mărturisit un tânăr.
Un studiu al Universității din Leicester arată că magazinele care au case self scan pot înregistra pierderi de până la 75%.
Unele țări au găsit alte metode de a opri furturile. Într-un magazin din Spania, de pildă, uleiul de măsline de la raft a fost înlocuit cu imagini, tocmai din cauza numărului mare de furturi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si