Cataracta, considerata o boala a batranetii, poate afecta si tinerii. Intre cauzele pierderii timpurii a vederii pot fi expunerea la radiații sau un traumatism.

„Cataracta este principală cauaza de orbire de pe planetă iar ea cauza cea mai des întâlnită este degenerativă a cristalinului natural”, explică specialiștii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După operația de cataractă, un ochi sănătos își recuperează acuitatea vederii într-un interval relativ scurt.

O boală gravă a ochilor, prezentă și la tineri: cataracta

„La o luna, o luna și jumătate de la operație se recomanda un consult oftalmologic, și se recomanda un ochelari. Un ochelar de aproape în principu, dacă este o operație monofocala se recomanda monofocal de aproape deoarece operația de cataractă este vindecata de acel cristalin la distanță”, explică Dorina Nicolae, doctor în optometrie.

Pentru vederea de aproape sunt recomandati ochelarii cu rame mai mici, dupa cum ne spune optometristul Dorina Nicolae.

Persoanele care au ochi deschisi la culoare sunt mai sensibile la asa numitele boli de expunere. In cazul tuturor este obligatorie insa, purtarea ochelarilor de soare, cu lentile de calitate, care sa asigure protectia.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si