Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cazul bebelusului cu stafilococ auriu. Ce s-a aflat dupa ancheta Ministerului Sanatatii

Inca un bebelus nascut la maternitatea Giulesti din Bucuresti este suspect de infectie cu stafilococ auriu. Intre timp, la unitatea sanitară s-a incheiat controlul declansat de Ministerul Sanatatii, in urma caruia s-a descoperit ca că patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ pozitiv.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit news.ro.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Ea a adăugat că patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme.

Citeste si: VIDEO| Infectati in maternitatea groazei

"Echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino.

Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor", a spus Pintea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI