Talent, ambitie si curaj. De asta au dat dovata cei care au realizat una dintre cele mai frumoase si mai mari picturi murale din tara noastra.
Andreea Borboros, corespondent Stirile Kanal D: Cu ajutorul unei macarale timp de 6 zile, 4 artisti din Timisoara au reusit sa realizeze cea mai mare pictura murala din Romania. Aceasta masoara nu mai putin de 600 de metri pătrați.
Pictura inglobeaza trei portrete, patru stiluri diferite. Lucrarea simbolizeaza diversitatea, dar si libertatea de exprimare de care avem parte astazi. Pictatul la o asa inaltime a fost o provocare chiar si pentru artisti.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Primul portret reprezinta trecutul, al doilea – prezentul – un personaj feminin care tine un moment de reculegere pentru ceea ce s-a intamplat la Timisoara acum 30 de ani, iar in dreapta e viitorul. Soarele de deasupra lucrarii reprezinta speranța. Artiștii au pictat într -o săptămână aproape 40 de ore.
Citeste si: Aranjamente florale de vara, ideale pentru orice fel de spatiu
Surprizele pentru timisoreni nu se opresc insa aici.
Sincron Ionuț Suciu, manager Proiect Memoriile Cetatii: Ne-am dorit sa implicam si comunitatea din Timisoara avem deschis un apel de povesti legate de Revolutie. Îi incurajam pe timisoerni si nu numai sa ne trimita trairile, povestile si intamplarile din timpul Revolutiei de acum 30 de ani, fie ca s-a intamplat pe strada, in fabrica, acasa, la locul de munca, oriunde ar fi fost.
Scopul acestor opere de arta se pare ca a fost atins. Asta deoarece toți cei care trec pe lângă astfel de clădiri sunt impresionați și încântați de noua fata, dar mai ales de faptul ca orașul se i frumusețeaza.
Operat de arta este realizata de Asociatia Timisoara 2021 – Capitală Europeana a Culturii iar lucrarea face parte din proiectul Memoriile Cetatii in cadrul caruia peste 20 de artisti intervin in spatiile publice pentru a marca 30 de ani de la Revolutia de la Timisoara.
Citeste si: De vizitat! Cele mai importante muzee de artă din România