„Scopul cel mai important in aceasta perioada, cand vorbim de ceaiuri, este cel al hidratarii. Pentru ca nu bem apa. Poate doar o supa sa mai completeze, Lactatele fermentate sunt reci, nu ne dau comfortul caldurii in zilele de iarna, cand avem nevoie. Si-atunci am putea sa mai avem nevoie si de ceaiuri care ne trezesc, care ne dau si un pic de teina, ne dau acea doza de energie de care avem nevoie mai ales in acea a doua parte a zilei.

Sunt persoane care au ca forma indicate cafeaua, si-atunci ceaiul negru, ceaiul verde dau aceasta explozie de energie de care avem nevoie, pt ca au aceasta cofeina”, spun specialiștii.

Hidratare în sezonul rece- ceaiurile, foarte importante

Romanii nu au obisnuita ceaiurilor. Prefera cafeaua sau bauturile pe baza de cofeina. Insa un ceai corect ales, cum este de exemplu cel verde, poate aduce aceleasi beneficii precum cofeina, ba chiar ceva in plus.

„În primul rand da energie ceaiul verde. Are capacitatea antioxidanta, da energia de care avem nevoie atunci cand portia e ;imitate din punct de vedere caloric si neavand putere caloric ne da totusi aceasta energie. Apoi, puterea antioxidanta se vede si la nivelul pielii, in sensul ca ne lasa pielea mai luminoasa si atunci cand vorbim despre celulita se pare ca are, la fel, un effect benefic ceaiul verde”, spun specialiștii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pentru a-si atinge potentialul maxim de actiune in organism, ceaiul, indifferent de natura lui, trebuie baut la cateva minute dupa masa. Si niciodata prea rece sau prea fierbinte.

„Aceasta temperatură asemanatoare cu cea a corpului ajuta la mobilizarea grasimilor pe care le consumam. La mobilizarea si la absorbtia lor limitata, deci ceaiul cald dupa masa este un lucru f bun, ii punem si putin ghimbir sau lamiae si ii crestem puterea oxidanta. Deci ceiaurile pot fi consummate si in acest sens, dar cu bucuria de a savura acel ceai, nu cu scopul de a a ne cantari a doua zi si a vedea mai putin, pentru ca e absurd lucrul asta”, spun nutriționiștii.

Specialiștii ne învață cum să consumăm ceaiurile

Multe dintre doamne si domnisoare, folosesc ceaiurile de slabire ca mijloc principal de reducere a kilogramelor. Insa metoda este nu doar ineficienta, ci si periculoasa, pentru ca aceste lichid distrug flora si bacteriile bune din stomac, avertizeaza specialistul in nutritie, Lygia Alexandrescu.

„Nu poate fi un scop in sine ceaiul baut ca sa slabesti, ar fi un non-sens. Cand se alege varianta de ceai ca sa slabesti, trebuie inseles faptul ca desorbtia si tot ce inseamna eliminarea fortata a deseurilor din organism, se face dupa ce restul grasimilor au fost deja absorbite.

Deci practice de pe ultima parte a sistemului digestive eliminam fortat, cu ceaiuri. Nu se previne absorbtia grasimilor sau metabolizarea lor”, spun specialiștii.

Dincolo de beneficii, sa nu uitam ca orice lucru, in exces, strica. Astfel ca pana si licorile din plante pot sa aiba efecte negative asupra ficatului, daca sunt consumate pentru o lunga perioada de timp.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si