Așa arată primele porți automate de verificare a documentelor din Aeroportul Internațional Henri Coandă .Sunt dispozitive care scanează pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice – în același timp cu trăsăturile faciale ale pasagerilor.

„După ce ați scanat atât documentul de călătorie, cât și biletul de avion, prima poartă se deschide și trecem la următoarea etapă, respectiv recunoașterea facială.

Dar nu înainte să vă îndepărtați masca de protecție sau alt accesoriu pe care îl purtați, iar dacă totul merge bine în cel mult 20 de secunde vă puteți continua călătoria”, relatează reporterul Kanal D.

În aeroport au fost instalate șase porți ca parte a sistemului automat de verificare

În total șase porți biometrice au fost instalate în aeroport. Astfel, verificarea documentelor în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va dura câteva secunde, spre deosebire de controlul clasic, ce poate dura şi câteva minute.

„Permite fluidizarea traficului din aeroport, sporirea numărului de pasageri procesați, optimizarea resurselor umane și.... Ne așteptăm să reducem aglomerația și cozile din aeroport, dar și mai bună utilizarea spațiului.
Suntem în locul în care în 2019 a trecut încă o Românie. Vorbim despre circa 15 milioane de pasageri”, a declarat ministrul de interne.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Verificările efectuate prin utilizarea acestei tehnologii performante, vizează cetățenii uniunii europene, ai nrovegiei și elveției, posesori de documente biometrice”, spun cei de la Poliția de Frontieră.

Autoritățile vor să construiască încă un terminal în Otopeni

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că are în plan dezvoltarea aeroportului.

„Am adoptat un memorandum privind dezv aeroportului otopeni. Vom avea dezvoltarea unui nou terminal și a unei infrastructuri moderne”, spune ministrul.

În total, ar urma să fie instalate 24 astfel de porți de scanare a documenteler, tehnologie fiind deja prezentă în marile aeroporturi din lume. Proiectul a costat aproape 2,3 milioane de lei – banii fiind din fonduri europene.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si