Close sidebar
Close sidebar

VIDEO China este pregătită de război

China este gata de război, în timp ce America, din cauza unei industrii de apărare care se prăbușește, nu este pregătită, scrie revista Foreign Policy. Chinezii au reușit să folosească în premieră în timpul unui experiment derulat în Marea Chinei de Sud, semnalele unui satelit Starlink, pentru a detecta un aparat de zbor invizibil. În același timp, liderul de la Beijing, Xi Jinping, i-a transmis miercuri lui Vladimir Putin că este pregătit să "dezvolte" cooperarea dintre Rusia şi China.

Sorin Negru,

Occidentul neglijează ritmul alert în care crește industria de apărare a Chinei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Occidentul neglijează ritmul alert în care crește industria de apărare a Chinei, scrie Foreign Policy. În ciuda provocărilor economice actuale ale țării asiatice, cheltuielile sale pentru apărare sunt în creștere, iar industria sa de apărare se află pe picior de război.

Citește și: Vladimir Putin avertizează Occidentul că va folosi arme nucleare dacă Rusia este lovită cu rachete convenționale

China dezvoltă și produce rapid sisteme de arme menite să descurajeze Statele Unite, depășind SUA în capacitatea sa de a produce arme la scară industrială.

În anumite zone militare, China a ajuns lider în 2024: a devenit de departe cel mai mare constructor de nave din lume, cu o capacitate de aproximativ 230 de ori mai mare decât cea a Statelor Unite.

De asemenea, baza industrială de apărare a Chinei a produs peste 400 de avioane de luptă moderne și 20 de nave mari de război în ultimii trei ani, a dublat inventarul de focoase nucleare al țării și și-a dublat inventarul de rachete balistice și de croazieră.

Ritm infernal de înarmare în China 

În perioada 2021-2024, China și-a crescut numărul de lansări de sateliți cu 50%.

China se dotează cu sisteme de arme într-un ritm de cinci până la șase ori mai rapid decât Statele Unite.

Amiralul John Aquilino, fostul comandant al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, a descris această expansiune militară drept „cea mai extinsă și rapidă acumulare de armament de după al Doilea Război Mondial”.

Președintele chinez Xi Jinping a precizat că dezvoltarea unei armate de talie mondială este esențială pentru scopul său de a obține „marea întinerire a națiunii chineze pe toate fronturile”.

Parte importantă din acest proces este construirea unei baze industriale de apărare care poate produce nave, avioane, tancuri și rachete, dar și tehnologie software (cum ar fi sistemele de comandă, control, comunicații și informații) de care forțele militare au nevoie.

Ritm infernal de înarmare în China 

[Sursa foto: Radio Free Asia]

China nu se mai teme de avioanele "invizibile" ale SUA

Oamenii de ştiinţă chinezi au reuşit să folosească cu succes, în timpul unui experiment derulat în Marea Chinei de Sud, semnalele unui satelit Starlink, pentru a detecta un aparat de zbor invizibil.

Citeste si: Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce stare se află victima, după atacul violent- kanald.ro

Citeste si: Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în Tel Aviv după masivul atac iranian- antena3.ro

Pentru a simula o aeronavă invizibilă, cercetătorii au folosit o dronă DJI Phantom 4 Pro, a cărei secţiune transversală este similară cu cea a avioanelor de luptă invizibile.

În loc să se bazeze pe emisiile radar tradiţionale de la sol, drona a fost detectată prin analizarea semnalelor electromagnetice de la un satelit Starlink care trecea deasupra Filipinelor.

Metoda de detectare se bazează pe „împrăştierea directă”, în care un obiect precum un avion sau o dronă provoacă mici perturbări ale undelor electromagnetice, ce sunt analizate pentru a determina coordonatele obiectului.

Pentru analizarea semnalelor, cercetătorii au folosit un algoritm secret şi un cip de înaltă performanţă nespecificat, în condiţiile în care Statele Unite au impus restricţii privind exporturile tehnologiilor avansate către China.

Tehnica folosită mai are nevoie de perfecţionare înainte de a putea fi utilizată în scopuri militare, însă potenţialul este evident, mai ales în contextul în care doar Starlink are peste 6.000 de sateliţi pe orbita joasă a Pământului şi nu este singura companie care operează astfel de constelaţii, potrivit News.ro.

China întărește relațiile cu Rusia

Liderul de la Beijing i-a declarat miercuri omologul său rus, Vladimir Putin, într-un schimb de felicitări, că este pregătit să "dezvolte" cooperarea dintre Moscova şi Beijing, potrivit agenţiei Xinhua.

Xi Jinping a subliniat că China este "pregătită să i se alăture lui Putin pentru a dezvolta constant cooperarea pragmatică mondială dintre cele două ţări".

China se prezintă drept neutră în conflictul din Ucraina şi asigură că nu va livra arme niciunei părţi. Dar americanii şi europenii o acuză în mod regulat că oferă Rusiei, vizată de importante sancţiuni occidentale, un sprijin economic crucial pentru efortul său de război.

Citeste si: Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația lui Alin Oprea. Cine știe oare câte se află în spatele acestui munte de talent?"- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Cea mai recentă apariție a actriței Melis Minkari a captat atenția tuturor. Dovadă că actrița din “Totul pentru familia mea” își respectă fanii- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în Tel Aviv după masivul atac iranian- antena3.ro

Moscova şi Beijingul susţin că se opun "hegemoniei occidentale", în special la ceea ce consideră a fi dominaţia americană asupra afacerilor mondiale.

Numărul unu chinez urmează să participe în octombrie la summitul BRICS la Kazan, în vestul Rusiei, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele rus. Cu patru membri (Brazilia, China, India şi Rusia) la crearea sa în 2009, blocului BRICS i s-a alăturat Africa de Sud în 2010 şi s-a extins în acest an pentru a include mai multe ţări emergente, printre care Egipt şi Iran. 

Creștere de 5 ori a armelor nucleare pentru China!

China își modernizează puternic și arsenalul de rachete strategice, mai notează Foreign Policy. Marea putere din Asia este pe cale de a avea peste 1.000 de focoase nucleare operaționale până în 2030 — în creștere față de cele 200 de focoase pe care le avea în 2019.

Cele două companii principale care produc rachete din China, China Aerospace Science and Technology Corporation și China Aerospace Science and Industry Corporation, și-au extins facilitățile și a angajat lucrători suplimentari în ultimii câțiva ani.

Cu această capacitate crescută, China își construiește arsenalul de rachete balistice, de croazieră și hipersonice. Numai în 2021, China a lansat mai multe rachete balistice pentru testare și antrenament decât toate celelalte țări la un loc. În 2020, China și-a lansat prima rachetă cu un vehicul de alunecare hipersonic, DF-17, care este capabil să lovească bazele și flotele americane și străine din Pacificul de vest.

Statele Unite, între timp, nu face pași înainte în privința rachetelor hipersonice; niciunul dintre prototipurile pe care plănuia să le lanseze în 2024 nu se apropie de finalizare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI