Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Ciclonul Linus a făcut prăpăd pe litoral. Vântul a suflat cu peste 120 de km pe oră

Ciclonul Linus a devastat litoralul românesc. Pe Marea Neagră a fost furtună de gradul 7.

Elena Tasca,

Urmările ciclonului care a lovit litoralul [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

"Ciclonul Linus a făcut prăpăd pe litoral și a lăsat pagube însemnate în tot județul Constanța. Colega mea Raluca Sevastru ne spune care sunt urmările acestei furtuni neobișnuite la malul mării. Bună dimineața, Raluca!", a transmis Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D.

"Bun găsit!

Ciclonul Linus, care a paralizat județul Constanta, dar și Tulcea, a venit din nordul Franței și a lovit cu putere bazinul Mării Negre. Vântul a înregistrat viteze de peste 120 de km pe oră, iar pe mare a fost furtună de gradul 7, cu valuri înalte, de 9-10 metri, cât o clădire cu două etaje.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Furtuna devastatoare a făcut ravagii în Bulgaria. Două persoane și-au pierdut viața

Astfel de furtuni, de o asemenea intensitate sunt rare la malul mării. Ultima de acest gen a fost înregistrată în decembrie 2012. Când vântul a suflat cu 130 de kilometri pe oră.

În urma acestui ciclon sute de copaci au fost smulși din rădăcini iar cei 200 de pompieri care au intervenit au avut de lucru pana aseară- asta pentru ca arborii au distrus 50 de autoturisme. Zeci de acoperișuri au fost smulse, iar acum oamenii s-au apucat de reparații.

Și în portul turistic Tomis au fost probleme, mai multe bărci și veliere s-au scufundat la cheu.

Cât despre această furtună extrem de intensă, meteorologii spun că nu este exclus ca aceste fenomene să mai apară la malul mării. Acum, la Constanța sunt doar 2 grade Celsius, dar județul a ieșit de sub avertizările de vreme rea", a transmis Raluca Sevastru, jurnalist Știrile Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI