Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cine e vinovat pentru ciocnirea celor două trenuri. Un singur om a pus în pericol viața a zeci de călători

Un mecanic de locomotivă fără prea multă experiență ar fi vinovat de teribilul accident feroviar care s-a petrecut ieri la Ploiești. Ar fi intrat cu mărfarul într-o zonă interzisă, fără să aștepte să treacă trenul de călători și l-a izbit în plin. 11 oameni au fost răniți în urma impactului, dar puteam fi martorii unei catastrofe. O altă vină o poartă infrastructura proastă, spun specialiștii, care nu exclus ca astfel de incidente să fie tot mai dese.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Trenul de călători al CFR s-a izbit de garnitura de marfă a unui operator privat, într-un nod feroviar extrem de aglomerat din țară. Văzută de sus, intersecţia de linii unde s-a petrecut accidentul arată ca un adevărat furnicar.

Surse din anchetă spun că unul dintre mecanici a pătruns într-o zonă interzisă. Ar fi trebuit să aştepte, dar nu s-a conformat, aşa că cele două trenuri s-au ciocnit la o viteză de aproximativ 25 de kilometri/oră.

Specialiştii în securitate feroviară analizează acum toate sistemele care dirijează traficul pentru a elimina ipoteza unei defecţiuni tehnice.

Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: Circulaţia într-un nod feroviar se aseamănă cu ceea ce se petrece într-o intersecţie rutieră aglomerată. Mecanicii de locomotivă se bazează, inclusiv pe semafoarele de pe calea ferată.

Dirijarea traficului într-o astfel e zonă nu e floare la ureche: pe aici trec garnituri de călători şi marfă aparţinând CFR ului şi unor operatori privaţi.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Călător din trenul lovit de mărfar: „Daca era viteza mare, eram morți toți”

O astfel de zonă ar trebui în mod obligatoriu monitorizată video, pentru ca dispecerii să știe în permanență ce se petrece.

Dar toate astea par de domeniul științifico-fantasticului într-o țară în care mai există încă bariere feroviare acționate manual. Aşa că orice se poate petrece pe calea ferată.

Dumitru Enciu lucrează ca mecanic de locomotivă de peste 30 de ani. A fost implicat într-o deraiere şi priveşte cu groază la astfel de ştiri.

Dumitru Enciu, mecanic de locomotivă: În ultima vreme, se pare că aceste lucruri, din cauza situaţiei prin care trec Căile Ferate se întâmplă mult mai des.

Cine e vinovat pentru ciocnirea celor două trenuri

Problema dotărilor învechite este agravată de lipsa personalului din domenii care ţin de securitatea feroviară.



Liviu Grab, prim-vicepreş. Federaţia Transportatorilor Feroviari din România: Aceşti mecanici de locomotivă nu pot fi luaţi de pe stradă şi să-i pui în cap un tren care poarticipă la siguranţa circulaţiei, cu atâtea sute sau chiar mii de vieţi în spate.

Mecanicii cu experienţă care au ieşit la pensie încă lucrează la CFR. În mai puţin de o lună, intră în vigoare o lege care le va interzice asta.

Dumitru Enciu, mecanic de locomotivă: Am mulţi colegi care au ieşit la pensie şi lucrează şi la stat, cu contract de colaborare. Dacă se pune în aplicare legea, se creează un mare gol.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Două trenuri CFR s-au ciocnit frontal: Unsprezece oameni au fost răniți. Unul dintre ei va fi adus la Spitalul Floreasca

Liviu Grab, prim-vicepreş. Federaţia Transportatorilor Feroviari din România: Ca să formezi un mecanic de locomotivă, îţi trebuie cel puţin 2 ani de zile.

Salariul de bază al unui mecanic este de cel mult 3 mii de lei. Este unul din motivele pentru care tinerii fug de acest domeniu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI