„Stau la coadă ca să recicleze și să primească o recompensă! Sute de oameni ajung zilnic la automatele primăriei din Cluj unde, în schimbul peturilor și sticlelor reciclate, primesc bilete de autobuz gratuite. În timp ce unii fac asta pentru un mediu mai curat, alții reciclează de nevoie, dar recunosc că ajutorul este binevenit”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Bilete gratis la autobuz la Cluj, în schimbul reciclării

Zeci de oameni se așează la coadă în fiecare dimineață la automatele de reciclare din Cluj-Napoca. Cu plasele pline de peturi și sticle, clujenii își așteaptă rândul minute bune.

Citește și: Cum putem îmbunătăți confortul și aspectul propriei locuințe?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În schimbul a 15 sticle reciclate, automatul le oferă un voucher cu un bilet de autobuz gratuit. Pe domnul Mircea l-am întâlnit printre cei care stăteau la coadă astăzi. Față de alte zile, timpii de așteptare s-au dublat atunci când o parte a aparatului s-a defectat. Bărbatul s-a înarmat cu răbdare și a așteptat să îi vină rândul.
În Cluj-Napoca pensionarii circulă gratuit cu autobuzul, dar chiar și așa vârstnicii aleg să recicleze și să le ofere biletele gratuite copiilor sau nepoților.


Alții, în schimb, fac cale întoarsă când văd că au de așteptat atât de mult.
Mulți pensionari se plâng de faptul că aparatele de reciclare de la supermarketuri care acceptă ambalaje fără garanție nu funcționează mereu, sau nu reușesc să le folosească.
Primăria Cluj-Napoca a amplasat mai multe containere de reciclare cu recompensă în cartierele din oraș, iar măsura s-a dovedit a fi un real succes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si