,,Coafatul e mereu o problemă pentru doamne și domnișoare. De multe ori tinerele preferă un păr îndreptat cu placa pentru că e mai ușor de aranjat. Dar specialiștii ne dovedesc că putem fi inventive și fără să trecem pe la salon. Cum transformăm imediat o coafură de birou într-una de seară, aflăm de la cunoscutul haristylist Adrian Perjovski, specialist in transformari radicale de look. Bună dimineața și bine ai venit la noi'', a transmis Simona Pătruleasa.

Care sunt coafurile în trend

Simona Pătruleasa: Așadar, văd că ai venit cu un model coafat deja. Spune-mi te rog pentru ce e potrivită această coafură.

Adrian Perjovski: Am venit cu o domnișoară, cu Maria, așa o cheamă pe modelul meu de astăzi. Am pregătit-o deja la salon înainte pentru că orice coafură alegem pe timp de zi de birou de seară, importantă este pregătirea părului înainte, adică un spălat corect pe păr, o hidratare corespunzătoare fiecărui tip de păr și bineînțeles brushing sau pregătire a părului pentru că dacă nu avem o bază bine pregătită, coafura nu poate să iasă bine, așa că asta am făcut până acum.

Am pregătit părul cu produsele corespunzătoare pentru tipul ei de păr, un păr natural ușor în baleaj, ușor uscat, l-am hidratat, am folosit produse cu protecție termică și antifreeze pentru că tot avem vremea umedă de zilele astea, mai ales de astăzi și apoi am pregătit părul cu ondulatorul pentru a avea baza de coafură, de la această bază pot să mă joc cu mai multe coafuri.

Simona Pătruleasa: Așadar cum putem să o transformăm din această situație ce putem face?

Adrian Perjovski: Avem de la o bază foarte simplă de păr, putem să îl lăsăm pur și simplu pe bucle să desfacem buclele, să nu lăsăm aceste sarmale, că noi am venit cu ele doar pregătite și să le transformăm aici. Putem să le desfacem și să lăsăm părul pur și simplu desfăcut și avem o coafură foarte curată, foarte simplă, care merge de zi, chiar și de seară, pentru că este un păr îngrijit, srălucitor ș.a.m.d.

Deci e versatil și se potrivește oricărei ținute, apoi dacă vreau să mă duc într-o coafură mai glam, pregătesc părul și mă duc și fac waves-uri pe aceeași bază de de coafat, pe același tip de bucle făcute cu ondulatorul lung, tip bucle de tip spirală nu cilindru.

Atenție pentru că mie nu-mi plac buclele cilindru, sunt acele bucle, gen sarma și nu dau foarte bine sunt mai să zicem, mai clasice să zicem neapărat învechite, dar n-au un aspect prea plăcut și prea cool în tendință.

Simona Pătruleasa: Pentru ce realizezi acum, când este potrivită coafura asta s-o purtăm?

Adrian Perjovsky: Coafura este potrivită cum am spus și pe timp de zi, dar și pentru evenimente. Dacă ne ducem seara după o zi de muncă de birou, ne ducem la un eveniment, este foarte potrivită, iar apoi având coafura făcută bine pe glam, poate fi și pentru covorul roșu, dar poate fi făcută și pentru o ținută smart casual și poate fi pentru foarte potrivită și pentru un date, deci pentru orice și pentru un interviu, adică este o coafură care te face un pic mai greu mai feminină sunt aceste coafuri de tip retro și de tip time less, care nu se demodează absolut niciodată și pur și simplu cu ele nu dai greș pentru că sunt foarte elegante și contează.

Știi cum atitudinea pe care o ai atunci când porți acest tip de coafură cum am și spus mai devreme e importantă, foarte importantă pregătirea și apoi mergem repede, repede, repede să-l puteți face și să facem niște waves-uri în mod normal stăm și le bibilim un pic mai mult dar pentru a arăta cât mai multe astăzi o să

dăm un pic aici.

Simona Pătruleasa: Dacă Maria iese afară pe vremea asta ploioasă, cum face să și păstreze această coafură, astfel încât să nu se strice în două-trei minute să ajungă unde are nevoie cu ea impecabilă?

Adrian Perjovski: Foarte bine întrebat, uite părul cum ți-am zis și mai devreme l-am pregătit, adică am folosit tot felul de produse hidratante cu protecție termică, mască leave in și un produs care sigilează cuticula firului de păr, astfel încât creează o peliculă în jurul firului de păr și nu-l lasă să se mai expandeze, pentru că ajungem și ajunge în contact cu umiditatea de afară și atunci părul are tendința de freze orice tip de păr chiar și părul pin chiar și părul drept, în contact cu umiditatea de afară și cu vântul se usucă și pur și simplu că se creează acel aspect freezy și atunci asta ar fi ca bază de pregătire.

La final se poate folosi ori un fixativ, dar nu cu foarte mult alcool, pentru că alcoolul din fixativ atenție usucă foarte tare și atunci nu face bine pentru că îi creează un fond de electrizare mult mai mare și atunci nu facem decât să încurcăm decât să ajutăm se mai poate folosi o ceară lichidă sau spray luciu de păr aceste produse pur și simplu sigilează cuticula firului de păr și practic protejează antifriz și antistatic în pen pentru astfel de vreme.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa: Mai am o curiozitate, dacă uite m-ai coafat așa cum ai făcut cu Maria în momentul ăsta și dau o fugă până acasă am ceva de făcut și nu pot să stau așa cu părul pe față am câteva lucruri de rezolvat, dar totuși trebuie să ajung cu coafura asta impecabilă la un eveniment, cum îmi prind părul cinci-zece minute cât am treabă pe casă, să nu se modifice forma lui?

Adrian Perjovski: Îți arăt imediat pentru că asta e și ideea. Părul dacă este pregătit foarte bine dinainte și respectăm ordinea produselor uite cum ți-l și arăt. Deci părul este deja pregătit am creat waves-urile noi.

Dacă ne apucăm și îl strângem îl prindem poți să-l faci în orice formă când i-ai dat drumul wave-urile sunt la fel. Dacă ai vrei să pleci acasă normal și ai ceva de făcut chiar și la duș eventual poți să-l iei să-l și prinzi într-un clips-două i-ai dat drumul, dacă este bine făcută pe părul rămâne la fel și astfel. pentru că baza a fost foarte bine pregătită și știm ce rezultat vrem să facem bine.

Simona Pătruleasa: În 2024 care sunt trendurile în materie de coafură, dar și de culoare?

Adrian Perjovsky: Hai să vorbim de culoare, culoarea și tunsoarea de fapt că toate aceste trei tipuri de care fac parte din coafură și definesc coafura și sunt în trenduri. Avem tunsoarea anului 2024 este kitty haircut, este acea tunsoare pe păr mediu cum îl ai tu, să zicem pe păr mai lung și dacă ai avea câteva accente de butterfly haircut obținem această tunsoare de kityhaircut.

Alături de alte tunsori pentru că dacă ai păr scurt asta nu înseamnă că nu se poartă părul scurt și avem pixi haircut, acea tunsoare tot time-less, dar bineînțeles cu particularitățile pentru 2024, adică nu mai avem chică pe spate contouring. Este foarte scurt făcut partea de contur și avem multă textură în partea de sus, putem să ne jucăm foarte mult cu volumele, să-l texturizăm să-l facem mai mare mai în toate felurile posibile, iar apoi avem și părul mediu.

Se poartă long bob-ul cum îl ai și tu și se mai poartă și părul foarte foarte lung care poate fi accesorizat cu tot felul de bretoane, pentru că bretoanele sunt și anul acesta must have.

Simona Pătruleasa: Și în materie de culoare, știu că se poartă roșcatul.

Adrian Perjovsky: Se poartă roșcatul pentru că avem în trend culoarea lui Dua Lipa, deci este mare nebunie și mare isterie cu această nuanță, dar trebuie să avem și grijă totuși pentru că avem multe nuanțe care sunt în tren cum avem acest roșcat dar se pare că nu se potrivește orice tip de față.

Simona Pătruleasa: Dacă vrem să facem o schimbare radicală de culoare de păr, nu știu sunt blondă și vreau să devin roșcată, pot să fac o simulare astfel încât să nu greșesc și să nu mă fac roșcată și să nu-mi placă mai târziu?

Adrian Perjovsky: Bineînțeles că se poate face simulare, există tot felul de programe și de aplicații pe care le poți face pe telefon, dar cea mai concludentă și cea mai realistă probă care să vezi exact cum îți vine poți să încerci niște peruci sau niște meșe, pentru că atunci când se face o consultanță cu stilistul tău când vrei să faci schimbarea există tot felul de mese în salon și acestea se pot pune foarte simplu pe lângă conturul feței și vezi exact cum se amonizează cu tenul tău sau cu culoarea ochilori cu forma feței cu forma frunții ș.a.m.d.

La fel se discută și se face consultanța și pentru forma tunsorii pentru că totul trebuie personalizată adică avem aceste trenduri dar noi trebuie să le personalizăm pentru fiecare tip de clientă și de fiecare tip de față în parte pentru că rezultatul ar trebui să fie unu bun nu neapărat în trend și atunci trebuie să ți se potrivească cel mai bine.

Simona Pătruleasa: Dacă vine o domnișoară în salon și cere să-i faci o schimbare radicală de look în ceea ce privește culoarea și de ce nu și lungimea părului, dacă tu consideri că nu-i, nu i se potrivește, îi spui sau îi faci ceea ce își cere?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Adrian Perjovsky: Eu îi spun, vin cu argumentele foarte bine targetate, cu specificațiile bine conturate și cu validate dacă își dorește neapărat putem să găsim ceva de mijloc pentru că încerc să văd exact ce anume din tunsoarea respectivă pe care și-o dorește și pe care mi-o arată, îi place foarte tare și atunci găsim o variantă de mijloc dar în mare parte este ok să refuzi și să-i spui de ce, dar dacă ai de face cu o persoană foarte încăpățânată și nu dorește treaba asta atunci nu facem lucrul ăsta.  Asta ar fi prima coafură pe care am făcut o de wave, iar apoi vreau să o transform repede și simplu, deci după aceea mai avem o coafură superbă de wave care poate fi făcută pe covorul verde, pe covorul verde vor merge pe covorul verde așa, la un eveniment, la o întâlnire.

Ca și coafură avem conturul feței foarte bine încadrat de tot felul de șuvițe și atunci alegem două șuvițe, care să încadreze foarte bine fața și apoi putem exact aceeași coafură făcută să îl prindem pur și simplu în coadă. Asta ar mai fi încă o variantă.

Coada poate fi pusă și prinsă atenție, fie la baza gâtului, la baza cefei pardon sau putem să urcăm în partea de sus de mai putem juca și cu varianta de prins pe jumătate ce voiam doar să arăt și să spun că un păr bine pregătit poți să l transformi în câteva minute după în orice coafură pentru absolut orice eveniment.

Simona: Cum prindem coada la spate astfel încât să nu arate inestetic?

Adrian Perjovsky: Dacă părul a fost tot așa pregătit bine și dat cu produs astfel încât să lipim toate firișoarele totul se prinde și ajunge poata să fie foarte bine finisată, dar spre final putem să folosim câtva un produs de styling foarte lejer, o ceară lichidă pentru păr așa și această ceară efectiv îmi lipește toate filișoarele care le am extra.

Eu recomand prin două agrafe prinse cu elastic, pentru că faci o prindere foarte simplă și foarte ușoară prinzi o coadă foarte strâns este la baza gâtului exact unde vrei și apoi cu o singură șuviță de păr poți să iei și să acoperi aceea  îmbinare. Și asta este o variantă foarte simplă de făcut.

Simona Pătruleasa: Spune-mi dacă doamnele și domnișoarele cer o coafură foarte scurtă așa, băiețească, dacă vor să se tundă atât de scurt și dacă nu știu e recomandată în funcție de anumite trăsături?

Citește și: VIDEO- Cum ne alegem culorile potrivite în funcție de ten? Fie că vorbim de machiaj, accesorii sau haine, culorile trebuie alese în funcție de anumite criterii

Adrian Perjovsky: Mie îmi place cel mai mult să tund și tunsorile mele preferate sunt tunsorile pe scurt pe pixyhaircut, mai ales tunsoarea pixy este o tunsoare foarte versatilă și foarte la modă, în trend în absolut orice perioadă.

Și încă ceva este potrivit acelor persoane care știu și au o personalitate puternică și sunt pregătite să poarte acest lucru. Am auzit multe cliente sau multe doamne care se întreabă domnule, dar mie mi-ar veni bine mi-ar sta bine?

Da există o tunsoare pe scurt care ar veni bine ar veni bine oricui și trebuie personalizată, dar poți să o porți doar atunci când tu ești pregătită să faci treaba ta asemenea când te simți foarte bine îmi pielea ta și atunci n-ai nicio problemă. Uite a treia coafură. Am obținut încă o coafură.

Simona Pătruleasa: Vă mulțumim foarte mult amândurora, îți mulțumim pentru toate aceste informații și vă mai așteptăm la noi mulțumim și noi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si