Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Controversa dopului

O directivă europeană îi scoate din sărite pe mulți. Toate băuturile în sticle de plastic vor avea dopul atașat. Cu alte cuvinte, nu vom mai putea scoate de tot capacul petului. Unul dintre cei mai mari producători de băuturi din lume a pus deja în practică noua directivă care are ca scop reducerea poluării cu plastic.

Redactia Stirile Kanal D,

Controversa dopului [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Amatorii de băuturi răcoritoare au avut o surpriză în ultimele luni când au desfăcut sticla de suc. Capacul părea să aibă o defecțiune din fabrică, spun oamenii.

Noul capac atașat la sticlele de suc. Românii se simt incomodați de noile sticle

Nu este o greșeală, este o directivă europeană. Potrivit legii, atât băuturile acidulate sau neacidulate, cât și apa plată sau carbogazoasă ambalate în pet vor avea, începând de anul viitor, un capac atașat. Cea mai mare companie de băuturi răcoritoare a furat deja startul și a pus în practică directiva.

De trei luni au început să apară pe piață astfel de capace, dar oamenii încă nu s-au obișnuit cu ele.

Citeste si: Pensionarii pot primi adeverințele de venit gratuit pentru recalculare! Iată care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: În Iași, o femeie a sunat la 112 și a spus: „Mă omoară”. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au descoperit altă poveste- antena3.ro

Ce nu știu oamenii este că în spatele noilor capace stau ani întregi de teste și încercări. S-a căutat modelul perfect care să nu-i deranjeze pe consumatori și s-a investit jumătate de milion de euro în mașinăriile care vor monta noile capace.
„S-au testat mai multe modele, într-adevăr, și apoi am făcut studii pe consumatori să testăm reacția lor și avem acum în România o variantă îmbunătățită.

Capacele atașate de sticlă fac acest lucru, adică colectarea lor mai ușoară”.

Directiva se aplică pentru toate peturile de până în trei litri. Legea va intra în vigoare în iulie 2024.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI