„Celebrul chirurg toracic de la Spitalul Marius Nasta, Cristian Paleru, săltat pentru luare de mită, a fost condamnat! Au ieșit la iveală detalii halucinante din dosarul medicului: lua mită orice, începând de la bani în plic, până la găini și brânză de țară”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Chirurgul Cristian Paleru, condamnat pentru mită

În luna septembrie a anului 2023, medicul chirurg Cristian Paleru adopta legea tăcerii în fața presei după ce era săltat pentru luare de mită.

Niciun moment nu și-a recunoscut vinovăția, cel puțin nu până când polițiștii i-au redat câteva înregistrări halucinante realizate în cabinetul său.
Potrivit anchetatorilor, chirurgul toracic avea organizat, sub chiuveta din cabinetul său, „departamentul pălincii". Se pare că pe lângă sumele de bani cuprinse între 200 și 3.000 de lei per pacient, pe care le primea, Cristian Paleru accepta și produse alimentare sau băuturi sănătoase, de țară. „Sarsanalele cu găini, vaci, brânză și toate prostiile", așa cum medicul numea atențiile primite de la pacienții mai săraci, erau depozitate direct în frigiderul din cabinetul de la Spitalul Marius Nasta.
În ceea ce privește sumele de bani, medicul avea mai multe moduri de operare. Unii îi puneau direct în buzunarul halatului, însă, majoritatea, plasau bancnotele fie într-o carte, printre foi sau împachetate într-un cadou. Acesta a fost și cazul unei paciente care i-a adus chirurgului suma de 2.000 de lei ascunsă în ambalajul unei sticle de whisky.

Citește și: VIDEO- Tânăr de 26 de ani din Olt, găsit fără viață într-un râu. Cum și-a găsit Mihai sfârșitul?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce a văzut că nu mai are cale de scăpare, chirurgul toracic a semnat un acord de recunoaștere. În total, oamenii legii au reușit să probeze faptul că Paleru a luat mită de la 32 de pacienți doar în perioada aprilie-septembrie 2023.

Astfel, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a dispus și confiscarea a 140.000 de euro din conturile medicului, bani considerați a fi câștigați pe căi ilegale. De asemenea, Cristian Paleru nu mai are voie să exercite profesia de medic pe teritoriul României timp de 2 ani și 6 luni. Decizia instanței nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si