„Vorbim de rapița cultivată pe zeci de mii de hectare în vestul țării. Fermierii n-au mai așteptat ploile preconizate pentru următoarele zile. Oricum, apa căzută în cantități prea mari se va evapora rapid”, a transmis Christian Sabbagh.

Rapița, irigată din belșug din cauza condițiilor meteo extreme

O astfel de imagine reprezintă o raritate. Rapița este o cultură rezistentă la secetă. Însă condițiile din ultimele luni au fost extreme, așa că fermierii sunt nevoiți să irige câmpurile.

În această zonă, un singur cultivator se ocupă de 1.000 de hectare cu rapiță.
„Este ceva cert că urmează schimbări tot mai evidente și tot mai dure pentru agricultură și trebuie să ne adaptăm”, a spus un fermier.
Ne mutăm în altă zonă din vestul țării.

Citește și: VIDEO- Vama Veche se pregătește de sezonul estival. Primii vamaioți au campat deja pe plajă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nici ploile puternice, căzute într-o perioadă scurtă, nu ajută. Apa se evaporă rapid din sol.
„Vedem florile uscate, vedem că deja începe să se scuture, vedem crăpăturile în sol, lipsa totală a precipitațiilor. Și toate astea dăunează la producție”, a spus un inginer agronom.
Rapița e folosită în alimentație dar și pentru biodisel. Anul acesta recoltarea se va face cu o lună mai devreme, dar cantitățile vor fi mai mici, cred fermierii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si