Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cum arată prezentatorii TV din Venezuela creați cu Inteligența Artificială: "Nu pot fi cenzurați"

Jurnaliștii din Venezuela au găsit soluția pentru a scăpa de cenzura draconică pusă de regimul politic al președintelui Nicolas Maduro asupra posturilor de televiziune. Pentru a nu fi concediați sau trimiși la închisoare, prezentatorii TV din online sunt înlocuiți de crainici creați cu Inteligența Artificială (AI).

Sorin Negru,

Prezentatori TV creați cu inteligența artificială (AI)

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jurnalista AI care prezintă știrile se numește Fata ("La Chama”), iar coprezentatorul ei este denumit Tipul ("El Pana”). Cei doi fac precizarea de la începutul buletinului de știri: "Înainte de a continua, în cazul în care nu ați observat, vrem să vă spunem că nu suntem reali.”

Citește și: VIDEO Roboți printre raioane! Cântă în supermarket și le prezintă oamenilor produsele

La Chama trece fără efort de la spaniolă la engleză pentru a oferi publicului ei un rezumat al celor mai importante știri ale zilei.

Potrivit CNN, Fata are o intonație clară, aspect inteligent și o expresie prietenoasă, dar serioasă. Dacă nu ai fi pus în temă, ai crede că ai în față imaginea reală a unei prezentatoare de știri.

De ce au fost inventați jurnaliștii AI în Venezuela

"Venezuela Retweets” este o emisiune de știri bazată pe inteligența artificială, creată de un grup de organizații media care doresc să-și protejeze jurnaliștii din viața reală de o represiune lansată de guvernul lui Maduro în urma alegerilor din iulie 2024.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

În timp ce în restul lumii, jurnaliştii văd folosirea inteligenţei artificiale ca pe o ameninţare la adresa jobului lor, în Venezuela tehnologia AI este o binecuvântare.

Există riscul, în țara sud-americană, să ajungi la închisoare dacă îți arăți faţa într-un reportaj de ştiri.

Prezentatorii AI funcționează ca o protecție pentru presa din mediul online.

"În acest moment, a fi jurnalist în Venezuela este mai riscant decât a fi pompier”, a explicat pentru CNN Carlos Eduardo Huertas, un operator media columbian care a coordonat lansarea „Venezuela Retweets”.

"Trebuie să intervii la incendiu, chiar dacă este periculos. Fata și Tipul vor să fie instrumente pentru pompierii noștri: nu vrem să înlocuim jurnaliștii, ci să îi protejăm”, spune activistul media.

"Deși am fost generați de AI, conținutul nostru este real, verificat, de înaltă calitate și creat de jurnaliști”, explică prezentatorul virtual.

Prezentatori TV creați cu inteligența artificială (AI)

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI