Ca după un veritabil potop arată mai multe orașe din estul Turciei. Sute de clădiri s-au făcut una cu pământul, în urma teribilului seism care a zguduit cu o forță uriașă. 6.8 pe scara Richter a avut devastatorul cutremur și s-a resimțit până-n Siria, Liban, Iran şi Israel.

Era ora locală 20:55 când bieții oameni au crezut că vine sfârșitul lumii. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată câtă spaimă au trăit în cele câteva zeci de secunde în care seismul a dat fiori.

Dintr-o dată totul în jur începe să se zgâlțâie.

Citeste si: ȘOCANT! Mariana de la Puterea dragostei a recunoscut tot! ”Tata a murit când aveam 16 ani, dar nu am vrut să mă duc la înmormântarea lui”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Verificări ale ISU Bucureşti-Ilfov la patru grădiniţe şi la Şcoala nr. 133 din Sectorul 4, unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie

O televiziune din oraşul Şanliurfa, aflat la aproape 300 de kilometri de epicentru, a surprins momentul în direct. Ce a urmat e terifiant. Obiectele din case zburau cât colo- iar clădirile au cedat și s--au prăbușit. Sub dărâmături au rămas oameni captivi.

Alții fugeau pe străzi ca de moarte!
Vuietul sirenelor amplifica haosul general, iar echipele de salvare se luptau să scoată oamenii vii de sub dărâmături. Din păcate, 22 de vieți au fost ucise. Sunt peste o mie de răniți. 150 de persoane sunt intenate în spitale, 34 fiind la terapie intensivă- cu răni extrem de grave- potrivit ministrului turc al Sănătății.

Citeste si: VIDEO| Alertă după ce un bărbat cu simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni

Autorităţile au trimis încă de aseară în regiune 400 de echipe de intervenţie şi salvare.. și corturi, paturi sau alimente pentru cei rămași fără adăpost. Pompierii au săpat neîncetat și astăzi în moloz pentru că mulți oameni erau dați dispăruți. Cei care au scăpat au fost sfătuiți să nu intre în casele avariate din pricina replicilor. Autoritățile au decis și evacuarea unei închisori, care a fost deteriorată în urma cutremurului. Mai multe țări și-au oferit sprijinul în fața acestei catastrofe inclusiv România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si