,,Economiștii Băncii Naționale a României parese că au descoperit secretul pentru un trai mai bun. Rețeta pentru prosperitate e formată din 4 pași: refolosirea obiectelor din casă, repararea lor, reciclarea plasticelor și mersul cu transportul în comun. Oamenii spun că e o glumă, mai ales că, deși fac deja toate aceste lucruri nu simt că viața lor e mai bună și nici că sunt mai bogați.

Îngenuncheați de prețurile uriașe, oricât ar economisi, tot sunt îndatorați la final de lună'', a transmis Christian Sabbagh.

Patru pași simpli de la BNR, pentru prosperitate

,,Ideea este așa: nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai, deja trăiți cu mult peste posibilități. Faceți mai bine să refolosiți lucruri, sa le reparați, sortați plasticele, să mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriți cu avionul, ci cu trenul'', a spus Valentin Lazea, economist Banca Națională a României.

Așa sună sfatul venit de la economistul șef al Băncii Naționale a României. Valentin Lazea îi îndeamnă pe oameni să nu mai spere la un trai bun, ci să vină cu schimbări pentru a ajunge la prosperitatea dorită. Cum? În 4 pași simpli.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 I-am luat pe rând să vedem ce diferențe resimt oamenii în propriile buzunare. Începem cu reciclarea.

,,Astăzi cât ați economisit? 12 lei! Eu zic că suntem săraci din cauza salariilor care sunt, și scumpirilor. Nu că nu reciclezi de 10 lei, că nu te îmbogățești de 10 lei'', a spus un martor.

Ne întoarcem la lista cu pașii spre un trai mai bun. Cei mai mulți oameni deja folosesc transportul în comun, fie că vorbim despre autobuze sau tramvaie pentru a se deplasa prin oraș, sau aleg călătoriile cu trenul pentru distanțe mai lungi.

Dar în buzunare nu resimt nicio diferență. Nici pentru cheltuielile de zi cu zi nu ajung banii.

Citește și: VIDEO-Studenții, și la studii, și la muncă din cauza scumpirilor. Printre ei se numără și cei străini: ,,Este un ajutor pentru mine''

De nevoie, mulți deja apelează la diverși meșteri care să le rezolve treburile prin casă,  mai ales când costurile cu înlocuirea obiectelor stricate sunt mult peste așteptări.

Rețeta BNR către un trai mai bun conține si avertismente pentru românii care iau credite. Economistul șef, Valentin Lazea a caracterizat drept riscante traiul pe datorie al românilor și tendința lor de a obține foarte des credite atât pentru economiile personale, cât și pentru economia țării. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si