Ce scrie în calendar și ce vedem afară sunt două povești complet diferite. Este august, dar copacii pârjoliți de soare dau impresia de toamnă târzie. Ba chiar pe jos s-a format un adevărat covor de frunze uscate. Trecătorii admiră peisajul în culori calde, însă specialiștii spun că acesta este un semnal de alarmă. Vremea a dat peste cap ciclul pomilor.

Citește și: VIDEO Secetă la noi, ploaie în deșert. Nisipul a fost acoperit de flori

Citește și: Fenomen misterios: Pământul se rotește mai lent, iar zilele ar putea să devină mai lungi

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

În mod normal frunzele copacilor își schimbă culoarea atunci când temperaturile scad, iar ziua se micșorează. Acest lucru se întâmplă acum din cauza perioadei lungi de temperaturi caniculare.

Peisaj de toamnă în luna august. De ce s-au îngălbenit deja frunzele copacilor

Alex Trandafir, climatolog: Copacul, simțind că nu mai are suficientă umiditate, nu mai are suficientă rezervă de apă, decide să se protejeze. Decide să își restricționeze de fapt procesul de fotosinteză.

Harta Observatorului European de Secetă ne arată cantitatea de clorofilă din plante. Situația stă cel mai rău în țara noastră.

Alex Trandafir: Pigmenții sunt mult sub nivel normal. Capacitatea pe care o avem de a absorbi cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă scade.

Pe termen lung, căldura extremă și lipsa ploilor pot afecta iremediabil arborii.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si