Mascații de la trupele speciale au descins în formație de asalt, cu armele pregătite, și cu procurorii DIICOT în urma lor. Sunt scene filmate în această dimineață, la o hală din județul Iași.

Dispozitive de vapat, prăjituri și jeleuri cu substanțe psihoactive

Din această fabrică ar fi plecat, în ultimul an, peste 100 de mii de dispozitive de vapare, dar și prăjituri sau jeleuri care conțineau substanțe psihoactive, spun procurorii.

Se vindeau în mediul on-line, dar și în magazine din marile centre comericale, iar cei mai mulți dintre clienți erau adolescenți.

La mijloc ar fi o neințelegere, spune proprietarul halei unde producătorii de dispozitve de vapat au închiriat un spațiu.

"Pe parcursul desfășurării activității pe care o are, s-au schimbat niște substante din legale în ilegale. El nu s-a adaptat la lista asta în timp și acum așteaptă să vadă dacă într-adevăr este așa sau nu", a declarat Alexandru, proprietarul halei.

Dulciurile și dispozitivele de vapat produse aici ajungeau în toată țara.

Citește și: VIDEO- Zeci de tineri prinși cu droguri la un celebru festival de pe litoral

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"De la bun început a spus ce vrea să facă și a făcut ce a spus că face și anume că extrage aceste substanțe din cânepă care se folosesc la medicamente, uleiuri și chestii de genul asta 08.11 am participat la prima reglementare a producției și am văzut cum se separă substanțele și ce era ilegal la vremea aceea se dădea deoparte și urma a fi colectate de oameni autorizați să colecteze aceste substanțe", a continuat Alexandru, proprietarul halei.

Procurorii DIICOT spun că activitatea din ultimul an ar fi fost una ilegală, prin introducerea de substanțe cu posibile efecte psihoactive în produsele vândute.

"Foarte mulți dintre cei care cumpărau acele dispozitive nu cred că știau cu exactitate compozitia acestor sisteme de vapat, cum nu cred că erau notate toate ingredientele pentru acele produse masticabile, jeleuri sau prăjituri. Vorbim despre efecte stimulatoare ale sistemului nervos central, o stare de euforie, acea stare plăcută pe care consumatorii de canabis o simt, dar poate să meargă în cazul supradozelor, până la agitație psihomotorie, insomnie, o stare de neliniște, stimularea activității cardiovasculare poate duce la apariția unor pusee de hipertensiune, tahicardie, tulburări de ritm cardiac, aritmic!", a declarat Radu Țincu, medic toxicolog.

Colega mea Delia Săndulachi a urmărit perchezițiile organizate în zeci de orașe din țară și are detalii despre ce urmează. Delia, te ascultăm!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Procurorii spun că punctul central al întregii rețele era localizat aici, în Iași. Cele două firme din județ ar fi fost implicate în afaceri cu substanțe posibil psihoactive. Unele erau importate, alte procesate aici în țară și ulterior comercializate sunt forma dispozitivelor de vapat și chiar a unor dulciuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si