„Putem confunda cu ușurință figurinele realizate de ea cu păpușile din rafturile magazinelor. Însă, cuvintele sunt de prisos acum pentru că imaginile vorbesc de la sine. Vera Maxim se află chiar acum în platoul Știrilor și nu a venit oricum, ci cu o parte dintre dulciurile care o reprezintă”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Dulciuri la nivel de artă făcute de Vera Maxim

Cristina Dorobanțu: Bine ai venit!

Vera Maxim: Bună ziua, mulțumesc mult pentru invitație!

Cristina Dorobanțu: Cu mare drag. Poți să-mi descrii puțin ce se află aici?

Vera Maxim: Aici am adus o parte din colecția noastră de Crăciun. Am adus mai mult figurinele de ciocolată. Cred că sunt vedetele în colecția noastră și am creat așa, o atmosferă de basm, zicem noi, cu prințese, cu om de zăpadă, cu Moși Crăciuni albaștri, așa ne-am gândit anul ăsta și am adus și un tortuleț cu un patinator grăsuț, mi s-a părut super drăguț.

Citește și: VIDEO- Elevii și studenții din domeniul industriei alimentare vin cu inovații în gastronomie: prăjitură de ciocolată cu mămăligă și pudră de alge roșii

Cristina Dorobanțu: Câți ani de pregătire sunt necesari pentru a crea așa ceva?

Vera Maxim: Mai mult decât pare și mai ales pentru ciocolata este destul de dificilă.

De exemplu, ca să ajung la o medalie de argint m-am pregătit 10 ani.

Cristina Dorobanțu: Știu că ai făcut cursuri la Paris.

Vera Maxim: Da, acolo m-am îndrăgostit de cofetărie. Acolo am văzut ce înseamnă, de fapt, acest domeniu și am rămas credincioasă și am vrut și în continuare îmi doresc să experimentez și să aprofundez cât mai mult. Este fantastic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cristina Dorobanțu: Ți-a fost greu?

Vera Maxim: Da, la început, în special, pentru că nu aveam nimic în comun. Sunt o persoană creativă, dar cofetăria mi-era străină cumva și în primii ani a fost foarte greu.

Cristina Dorobanțu: Ai câștigat premii internaționale la concursuri de profil.

Vera Maxim: Da, am fost după ce am învățat și cumva, am fost să mă valideze cineva, că mă simțeam cumva intrusă în chiar dacă am făcut la Paris. Voiam să fiu validată ca și cofetar. Am fost la concursuri întâi în țară, apoi internaționale și ultimul a fost la Luxemburg, exact anul trecut, unde am luat argintul.

Cristina Dorobanțu: A fost cea mai importantă distincție pe care ai obținut-o?

Vera Maxim: Da, cea mai importantă.

Cristina Dorobanțu: Prăjiturile se creează în funcție de anotimp, sunt colecții, tendințe?

Vera Maxim: Da, sunt tendințe, sunt colecții, acum depinde de fiecare cofetar, ciocolatier, cum vede lucrurile. La noi mai puțin poate, dar, în general șefii internaționali lansează colecții de sărbători, în special și pe anotimpuri, bineînțeles. Gustul e diferit. Adică simți nevoia să mănânci ceva iarna și altceva vara.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Atunci când ai obținut argintul,  ai făcut o prăjitură sau o figurină din ciocolată?

Vera Maxim: A fost o figurină. Argintul l-am obținut pentru o piesă din ciocolată, mai mărișoară, dar în același concurs am mai avut o medalie de bronz și pentru prăjiturele.

Cristina Dorobanțu: Care sunt secretele unui desert de succes?

Vera Maxim: De succes dacă este să fie într-o zonă, trebuie să știm foarte bine zona și care sunt gusturile din zona respectivă. Poate să fie un desert care are succes la Paris, dar la Brăila să nu-l bage lumea în seamă și cumva eu am experimentat lucrul ăsta de-a lungul anilor și trebuie să faci un desert care se potrivește locului, obiceiurilor din zona ta și apoi, bineînțeles, ingredientele de bună calitate, texturile diferite, trebuie să fie texturi crocante, spumoase cremoase. E o senzație extraordinară.

Cristina Dorobanțu: Care sunt tendințele pentru 2024 în ceea ce privește prăjiturile?

Vera Maxim: La noi, bineînțeles, fără zahăr sau cât mai puțin zahăr sau chiar deloc, din cel alb rafinat și vegane și la noi intră, în sfârșit, pralinele artizanale. Văd că lumea este interesată și mă bucură foarte mult și Panettone artizanal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si