Baia în ape înghețate a fost pentru Bogdan Socol un hobby extrem care îi testa limitele corpului de fiecare dată.

O pasiune descoperită recent care, în ciuda disconfortului fizic resimțit, îi aducea zâmbetul pe buze...

Citește și: Jurnalistul sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani, după ce a înotat în ape înghețate

Acelasi tip de antrenament care pe el îl făcea să simtă că trăiește fiecare clipă la maximum l-a luat ieri dintre noi pe celebrul comentator sportiv Bogdan Socol.

Bogdan Socol, un nume nu la fel de auzit precum... vocea sa. O voce care reușea să capteze emoție și să redea bucuria...

Bogdan Socol, rămas blocat sub stratul de gheață 

Bogdan Socol privea altfel decât mulți dintre noi sportul. Îmbrățișa adrenalina, își învingea fricile și pășea acolo unde poate nici cu gândul noi nu am merge.

În același loc în care se antrena de ceva timp, Bogdan a pierdut ieri pariul cu propriul corp.

Bogdan Socol

Bogdan Socol, la unul dintre antrenamentele extreme

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Pasionat de sportul extrem, Bogdan Socol a intrat în apele înghețate ale acestui lac din Bragadiru, deși scăldatul era interzis.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A rămas blocat sub stratul înghețat și nu a mai putut să iasă la suprafață, iar acest lucru i-a fost fatal.

Medicii au încercat să-l resusiteze timp de două ore

Cea care a sunat de urgență la 112 a fost o prietenă cu care venise să înoate și care a asistat la întreaga scenă de coșmar.

Citește și: VIDEO Salvatorii români și turci au scos de sub dărâmături un bărbat care a stat blocat timp de șase zile

Mai multe echipaje de salvare au ajuns la fața locului și după ce au reușit să îl scoată din apă pe Bogdan l-au transportat de urgență la Spitalul Clinic „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat mai bine de două ore pentru a-l resuscita...însă toate eforturile au fost în zadar.

"A rămâne blocat sub gheață la temperaturile extreme înseamnă o combinație cruntă între hipoxie și hipotermie, chiar și o interventie specializată, după imersia prelungită, are mici șanse de reușită dacă nu se face în primele patru-cinci minute", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Bogdan Socol s-a pregătit mai multe luni în condiții extreme

Vestea decesului a venit ca un fulger pentru apropiații acestuia, mai ales că în ultimele luni Bogdan Socol s-ar fi pregătit constant în condiții extreme, inclusiv singur și nimic nu ar fi prevestit tragedia.

"Am aflat de la un coleg, de la un prieten care lucrează la un alt post de televiziune cam cu o oră înainte să fie publică informația și am sperat în toată această oră că nu se va adeveri și că este vorba despre o confuzie

sau că un miracol se poate întâmpla", spune comentatorul sportiv Dragoș Suciu.

Pe lângă numeroasele apariții în lumea sportului, în 2018 Bogdan Socol a făcut parte din echipa Exatlon, o emisiune difuzată de Kanal D.

A comentat traseele competiției, timp de o lună, alături de Cosmin Cernat.

"Nu mă pot gândi acum decât la cei 3 copii ai lui Bogdan...să-i ajute Dumnezeu, să-i aibă în pază și să-și găsească liniștea", spune Cosmin Cernat.

Momentele dificile prin care a trecut Bogdan Socol

Puțini sunt însă cei care știu că în ultimul timp Bogdan traversa o perioadă dificilă în cariera sa. Perioadă care l-a făcut chiar sa redacteze o scrisoare tulburătoare. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"29 ianuarie 2023. Sunt în fața unei morți. A uneia din propriile mele morți. Pentru că mai bine de două decenii, asta a fost viața mea, căreia i-am dedicat tot ce am avut mai bun".

Asta scria Bogdan pe blogul său în urmă cu doar 2 săptămâni când anunța că a fost forțat să părăsească lumea presei sportive. O lume în care spera să îmbătrânească și din care nu și-ar fi imaginat că va fi exclus.

Vorbea despre o realitate tristă, despre un capitol încheiat din viața lui, despre ușile care i s-au închis în nas în ultimul timp. Cu toate acestea, Bogdan era hotărât să o ia de la zero.

"Tot ce am de făcut este să renasc din propria-mi cenușă, să mă ridic și să merg pe drumul meu, care va fi altul față de cel pe care am tot umblat de când mă știu, practic. Dar nu este o moarte bună, naturală, ci cauzată de unele forțe din exteriorul meu", mai scria el.

Bogdan Socol a lăsat în urmă o soție și 3 copii

Mărturisea că nu știe ce îl așteaptă după această retragere, dar își găsise deja un refugiu: apele înghețate. Dar această pasiune i-a și adus sfârșitul.

Deși, specialiștii l-ar fi atenționat să nu se mai aventureze pe cont propriu, a ignorat însă avertismentul. A lăsat acum în urmă o familie îndurerată...o soție și 3 copii.

Trupul neînsuflețit al jurnalistului se află la INML și urmează să fie ridicat de rude pentru a fi condus pe ultimul drum.

Bogdan Socol

Comentatorul Bogdan Socol, dispărut prea devreme, la doar 42 de ani 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si