Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţi, a anunţat duminică Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), care estimează că de fapt peste 50.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismelor.

UPDATE, ora 16:00: Bilanțul persoanelor care au murit în urma cutremurelor din Turcia şi Siria a ajuns la 29.605.

UPDATE, ora 09:00: La ora 09:00 bilanțul morților din Turcia și Siria era de 24.617

morți, a spus vicepreședintele turc Fuat Oktay într-o conferință de presă. 

În Siria, numărul deceselor confirmate este la 3.575: 2.167 în zonele controlate de rebeli în partea de nord-vest a țării, potrivit grupului de protecție civilă Căștile Albe.

1.408 decese au fost confirmate în teritoriile controlate de guvern, spune presa din Siria care citează Ministerul Sănătății din țară.

Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul dureros al cutremurului din Turcia și Siria continuă să crească de la o oră la alta. Organizația Națiunilor Unite a avertizat și a spus că numărul morților se poate dubla. 

Martin Griffiths a mers sâmbătă în oraşul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului devastator de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie şi care a făcut în total 28.191 de decese: 24.617 în Turcia şi 3.574 în Siria, spune  Agerpres.

„Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult", a declarat înaltul oficial al ONU pentru Sky News."Încă

nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor", a spus Griffiths.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Miracolul de sub ruine: O familie de cinci persoane au fost găsită în viaţă sub casa prăbuşită, la cinci zile de la cutremur

Salvatorii continuă să caute sub dărâmături.

5,3 milioane de oameni sunt fără adăpost

ONU spune că minim 870.000 de persoane au nevoie de mese calde în Turcia și Siria, cele mai afectate țări de cutremur. Organizația consideră că 5,3 milioane de persoane sunt acum rămase fără adăpost în Turcia și Siria.

Aproape 26 de milioane de persoane au de suferit în urma cutremurelor potrivit declarației de sâmbătă a Organizației Mondiale a Sănătății, care a făcut un apel la donații de 42,8 milioane de dolari pentru ajutor și finanţare a nevoilor sanitare imediate.

Citește și: Miracole la peste 130 de ore de la cutremur

Agenţia din Turcia pentru gestionarea dezastrelor a transmis că peste 32.000 de membri din organizațiile din Turcia iau parte la operațiunile de salvare. Alături de ei s-au alăturat 8.294 de salvatori din alte țări.

Echipa Știrilor Kanal D, în epicentrul dezastrului

Criza umanitară din Turcia, devastată de cutremurele recente, ia amploare, iar Kanal D se implică activ atât pentru informarea telespectatorilor, chiar din mijlocul infernului, cât și prin campanii menite să vină în ajutorul victimelor seismelor.

Vlad Petrișor,  reporterul Știrilor Kanal D, și cameramanii Bogdan Dragomir și Adrian Zorzolan se află de ieri în Turcia, în una dintre cele mai puternic afectate regiuni, Hatay.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din epicentrul dezastrului, ne țin la curent cu evoluția operațiunilor de salvare, dar și de ajutoare a sinistraților.

Citește și: Doliu în lumea filmului! Emel Atıcı și fiica ei s-au stins din viață în urma cutremurului din Turcia

Telespectatorii Kanal D sunt astfel mai aproape de eforturile extraordinare făcute de comunitatea internațională  pentru găsirea supraviețuitorilor, dar și pentru alinarea suferinței celor rămași pe drumuri, care își plâng morții sau își caută apropiații.

Kanal D participă activ pentru ajutoarea celor afectați de cutremurele devastatoare prin donarea de lucruri vitale, necesare sinistraților, a echipamentelor tehnice de găsire a posibililor supraviețuitori. Toți cei care își doresc să se alăture efortului comun de sprijin pentru victimele din Turcia o pot face donând în conturile deschise de Ambasada Turciei la București la Garanti Bank BBVA:

CONT IBAN (LEI/RON): RO95 UGBI 0000 0120 6851 9RON
CONT IBAN (EUR): RO88 UGBI 0000 0120 6852 0EUR
Beneficiar: T.C. BUKRES BUYUKELCILIGI-YARDIM

Citește și: Poveste cu final nefericit: Femeia salvată în Turcia după 104 ore petrecute sub ruine a murit la spital


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si