Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Din luna decembrie, consumatorii vulnerabil pot opta pentru amânarea facturilor la gaze și energie electrică. Unde va duce însă acest fenomen

Decembrie este luna cadourilor pentru unii. Alții au însă priorități diferite: plata facturilor pentru a se încălzi și a putea ține lumina aprinsă în casă. Legea îi clasifică drept consumatori vulnerabili și de luna aceasta pot opta pentru amânarea plății facturilor la gaze și energie electrică. Pot scăpa de aceste cheltuieli până în aprilie, anul viitor, iar în următoarele 6 luni trebuie să achite restanțele. Adică cei cu venituri mici vor ajunge să plătească 2 facturi într-o singură lună pentru a stinge datoriile.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Au început deja să vină facturile pentru luna noiembrie la energie electrică și gaze naturale. Unele dintre ele mai mari decât își permit consumatorii. Cei cu probleme pot amâna plata timp de 6 luni.

Facturile amânate înseamnă datorii în 2022

„Nu mi se pare o măsură strălucită pentru că orice amânare înseamnă plată mai târziu pe care o faci. Și o plată care va duce și la penalități, probabil.”

Consumatorul vulnerabil este persoana care câșigă cel mult 2053 de lei. În cazul familiilor, venitul pentru fiecare membru trebuie să fie de maximum 1386 de lei pe lună pentru a beneficia de această măsură.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț despre problemele bucureștenilor, legate de apa caldă și căldură: "Din păcate se vor produce avarii"

„Ceva cu furat pălăria pentru o perioadă și apoi pui la loc aceeași pălărie. Deci, nu se rezolvă nimic.”

Citeste si: Decizie fără precedent pentru proprietarii de case și terenuri. Noile măsuri care se aplică în toată România- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a apărut drapelul de luptă al rușilor în Ucraina la mitingul AUR de duminică. Ce reprezintă steagul controversat- antena3.ro

Consumatorii vulnerabili trebuie să completeze un formular de 14 pagini pe care îl depun la primărie. Apoi își anunță furnizorul despre intenția de a amâna plata facturilor.

„Ok, le pot amâna, dar tot le plătesc.

Și or să vină și cu ceva în plus. Nu știu dacă e o măsură care să fie în favoarea mea.”

Facturi „mai mici” după liberalizarea pieței de energie și gaze

Teoretic, ar fi trebuit să plătim facturi mai mici după liberalizarea piețe la energie și gaze. În realitate, am fost păcăliți, o confirmă și cei de la BNR.

Adrian Vasilescu, BNR: „Facturile la energie și la gaze, la energie electrică și la gaze, au cunoscut scumpiri exorbitante.

Este o inflație care mătură întreaga planetă. La noi, însă, întervine un plus de inflație determinat de haosul care s-a produs în liberalizarea prețurilor la energie electrică și la gaze naturale.”

Citeste si: Factură-șoc la curent- 80.000 lei

Iar scumpirile nu se opresc aici.

Momentan, prețul este plafonat prin lege, așa că scumpirile vor fi simțite din aprilie 2022 Și cei care au schimbat furnziorul vor fi afectați din cauza creșterii tarifelor de transport și distribuție.

Citeste si: Avarie la rețeaua de termoficare din București. Sute de blocuri, dar și spitalele Matei Balș și Colentina, fără căldură și apă caldă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI