„Un medic expert, implicat în dosar, și-ar fi folosit soția pentru a ascunde banii primiți. Femeia, deși era șomeră, a făcut achiziții cu sume record. Colega mea, Ellvira Costache, vine cu toate detaliile. Ellvira, bună dimineața, ce spun procurorii?”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

3 apartamente cu banii din șpagă

„Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor!
Anchetatorii arată cu degetul înspre doi medici și două asistente.


Însă, un medic expert de la Casa de Pensii a județul Gorj pare să fie personajul cheie. Este acuzat că într-o lună ar fi luat mită de la 75 de persoane care depuneau actele pentru pensionarea pe caz de boală.

Citește și: Au devenit un exemplu după gestul lor! Ce au făcut Mihai și Zaharia, doi polițiști din Brașov?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Procurori spun că sumele cuprinse între 400 și 1.000 de lei erau ascunse între actele dosarului sau în plicuri. Acuzațiile se întind pe o perioadă mult mai mare. Între 2016 și 2022, medicul și-ar fi folosit soția pentru a ascunde proveniența banilor. Aceasta a cumpărat 3 apartamente, plătind 240 de mii de euro și 230 de mii de lei. În această perioadă, mai spun procurorii, soţia medicului era...

casnică.
În conturile familiei medicului ar fi intrat aproape un milion de lei și peste 51 de mii de euro. Procurorii spun că suma de 150 de mii de lei nu poate fi justificată.
În același dosar au fost reținute alte trei persoane: o asistentă medicală, o infirmieră și un medic oftalmolog. O rețea care se ocupa de racolarea celor care urmăreau să se pensioneze pe caz de boală.

Sunt acuzații inclusiv de fals intelectual și instigare la fals pentru că unele documente ar fi fost emise fără drept. Toate cele 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore”, a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si