Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Drama copiilor "uitați" pe un pat de spital, chiar de către cele care le-au dat viață: "Spun că pleacă la magazin și îi părăsesc"

Este drama cumplita, in care sunt nevoiti sa creasca zeci de copii abandonati imediat dupa ce sunt adusi pe lume.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

Se gasesc mereu oameni cu suflet mare, femei care sa-i stranga la piept, dar.... durerea abandonului matern ii mutileaza pentru totdeauna.

Andrei a fost abandonat de mama lui in spitalul de pediatrie din Brasov de doua ori. Daca prima data femeia care i-a dat viata l-a luat acasa din nou, a doua oara a plecat si a lasat baiatul in spital.

Veronica Pop a fost mama pentru sapte copii abandonati de parintii lor. Acum are grija de Andrei si de fratele lui mai mare, care urmeaza sa fie adoptati in curand. Cu mama naturala, Andrei a refuzat orice contact.

Citeste si: VIDEO| Studentii pierd gratuitatea la tren! Vestea proastă venită Ministrul Finantelor

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Un recidivist extrem de violent și-a atacat vecinii cu maceta! Scene de groază la Brăila

Citeste si: VIDEO| Tornade și viscol în plină iarnă! Meteorologii trag un semnal de alarmă

Un copil abandonat va trai si retrai toata viata spaima ca un nou abandon se poate petrece oricand, atrag agentia specialistii. Si cazurile nu sunt putine.

In Craiova, de exemplu, doar anul trecut au fost parasiti 49 de nou-nascuti in spitalul judetean, fara ca macar mamele lor sa ofere vreo explicatie.

De ingrijirea micutilor se ocupa Ileana si Alina, asistentele sociale ale spitalului din Craiova. De mai bine de un deceniu, cele doua s-au transformat in mame pentru toti bebelusii lasati de izbeliste.

Numai anul acesta au avut grija de 17 copii abandonati, doi dintre ei fiind inca in spital.

Desi datele oficiale arata ca fenomenul abandonurilor este in scadere, motivele pentru care mamele recurg la astfel de gesturi au ramas aceleasi.

Motivele abandonului sunt diverse, de la depresii post-natale si pana la lipsa educatiei si a mijloacelor de intretinere a copiilor. Dupa sapte zile, copiii parasiti in spitale sunt preluati de directia pentru protectia copilului, care incearca sa-i reintegreze mai intai in familia naturala.

Apoi, se trece la plasament familial si adoptie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI