Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Finlandezii au adus în România cutia-minune pentru mămici și bebeluși

Cutia bebelusului este un proiect curajos al Asociatiei SAMAS, in colaborare cu Ambasada Filnadei, prin care se doreste ca familiile din medii defavorizate sa aiba un start mai bun in viata.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Le sunt oferite tinerelor mamici si bebelusilor articole de imbracaminte si produse de igiena, atat pentru nou nascut, cat si pentru mama.

Cutia in sine poate fi folosita pe post de patut pana la varsta de 3-4 luni. În Finlanda, tara de origine a acestei idei, rata mortalitatii infantile a scazut de la 6,5‰ la 1,7‰.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

PÄIVI POHJANHEIMO, AMBADADORUL FINLANDEI LA BUCURESTI: Cutia bebelusului in Finlanda a fost creata pentru a incuraja gravidele, tinerele sa mearga la clinici sau la doctor pentru ca sarcina sa fie supravegheata medical.

Finlandezii au adus în România cutia-minune pentru mămici și bebeluși. Acestea au ajuns deja la Maternitatea Cantacuzino

Succesul a fost atat de mare, incat programul a fost extins pentru toti nou-nascutii si adoptat mai departe in tari precum Statele Unite, Japonia, Australia si, acum, Romania.

Citeste si: Alain Delon, în stare gravă. Anunţ de ultimă oră

Citeste si: Surpriză la Puterea Dragostei! Cine sunt favoriții săptămânii

Citeste si: VIDEO| Povești impresionante din penitenciarul pentru minori

Cutiile au ajuns si la copiii de la Maternitatea Cantacuzino. O conditie obligatorie, pentru a putea beneficia de cutie, este ca mama sa urmeze cursul de alaptare si ingrijire a bebelusului.

Finlanda este o tara extrem de inovatoare.

In alta ordine de idei, Finlanda se poate lăuda cu cel mai bun sistem de învăţământ din lume şi  nu numai. Nu de puţine ori, în materie de muncă şi educaţie ceasul exact s-a dat de aici. 

Orele de somn sunt de asemenea plătite, iar asta nu este o glumă. Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că această masură vine în sprijinul ambelor părţi.

Somnul la locul de muncă are efect asupra productivităţii anagajatului, dar şi a bunăstării financiare a companiei.

Sindicatele de la Helsinki spun că somnul de amiază are multe beneficii, iar unele firme şi-au angajat deja specialişti care să-i ajute pe oameni să se relaxeze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI