Cu toate că gripa deja a început să-și facă de cap- oamenii nu se pot vaccina nici gratuit, nici pe bani. Serurile lipsesc din farmacii, iar în cabinetele medicilor de familie au ajuns prea puține doze care s-au epuizat fulgerător.

La 66 ani, îngenuncheat de o boală cardică, un bărbat se teme că o gripă i-ar putea fi fatală așa că a venit în grabă să se vaccineze.

Deageaba, însă.

Citeste si: Sorina Pintea răspunde acuzaţiilor deputatului USR Emanuel Ungureanu, privind achiziţia vaccinului antigripal

Goana după vacccinul antigripal. Medicii sunt bulversați

Și medicii sunt bulversați. Rodica Tănăsescu, de pildă, va primi mâine doar 10 doze și se întreabă cum le va drămui.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Rodica Tănăsescu, medic de familie: Ar trebui sa fiu ca Robin Hood: tie iti fac, tie nu-ti fac! Am comandat in vara 250 de doze, mi s-a comunicat, acum cateva saptamani, ca voi primi o suta si am fost anuntata azi ca maine sa merg sa ridic 10.

În fiecare an, criza de vaccinuri se repetă. Doar că acum nu mai pot fi acoperite nici macar 10 la suta din solicitarile pacientilor.

În timp ce medicii se revolta, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, nu vede niciun moitv de ingrijorare.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că alte 450.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în teritoriu începând din 10 octombrie

Sorina Pintea: Normal că au fost foarte puține, că în prima tranșă s-au livrat 50.000 pe țară. Acum, tranșa este de 500.000 și urmează înca două tranșee de 500.000 de bucăți. Pentru numele lui Dumnezeu, dacă un medic de familie începe să facă circotecă, toată lumea sare-n aer!

Cât despre dozele de vaccin care pot fi administrate si copiilor sub 3 ani, nici nu poate fi vorba deocamdata. Medicii isi pun toate sperantele in cea de-a doua transa, dar nimic nu e cert.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si