Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Handicapul fictiv, „boală grea”. 1.400 de dosare din 1.700 găsite cu nereguli în Ilfov

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul persoanelor cu handicap. Însă, în Ilfov, din 1.700 de dosare, 1.400 au fost găsite cu nereguli.

Redactia Stirile Kanal D,

Handicapul fictiv „boală grea” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„După ce zeci de nevăzători în acte au fost descoperiți în Olt cu permis de conducere valabil, un adevărat record de dosare cu probleme s-a găsit și în Ilfov. Din 1.700 de acte controlate, 1.400 aveau nereguli. Aceasta în condițiile în care România are peste 800.000 de persoane cu handicap și se află pe primul loc în Europa”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Diagnosticați cu „handicap fictiv”

România este pe primul loc în Europa la numărul persoanelor cu handicap. Dar unii au dizabilități fictive, cum demonstrează și aceste imagini și cum a ieșit în evidență la DGASPC Ilfov. Aici, din 1.700 de dosare controlate, 1.400 erau cu nereguli.
„Am un vecin pe strada mea, nu vă spun strada.

E handicapat! În schimb, e plecat în Italia. Dacă e handicapat, nu trebuie să stai acasă? Și e plecat în Italia. De ce?”, a spus o persoană.
O realitate cunoscută public dar care acum a trezit interesul instituțiilor statului.
„Am trimis corpul de control la Ilfov, acolo au fost găsite mai multe nereguli. Au fost aduse la cunoștința organelor abilitate. Urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacității de Muncă cu aceste dosare”, a
transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.
La Asistența Socială din Ilfov se acordau certificate pentru persoane cu dizabilități de către doctori care nici nu erau angajați unde era scris pe documente, iar actele depuse la dosar nu existau în evidențele medicale.

„Au fost verificate peste 1.700 de dosare și au fost găsite nereguli la peste 1.400”, a mai adăugat ministrul Muncii.
În acest mod s-a ajuns la situații în care persoane apte de muncă, fără niciun handicap real, primeau certificate pentru persoane cu dizabilități.

Indivizii profitau la maximum de situație: primeau indemnizație de la stat, dar și strângeau bani din mila oamenilor.
În România sunt aproape 900.000 de certificate de handicap. Cele mai multe persoane sunt încadrate la dizabilități accentuate și grave.

Citește și: Tichetele sociale de 250 de lei, prelungite până la finalul anului. Când intră banii pentru alimente pe card

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

În timp ce unii au făcut rost în mod miraculos de certificate care le atesta problemele grave de sănătate, fără să sufere de vreo dizabilitate, alții, aflați cu adevărat în suferință, se chinuie din greu să-l obțină, iar mulți se lasă păgubași când se lovesc de zidul birocrației.

„Soțul meu este operat la inimă și, la un moment dat, a vrut să se pensioneze, că are valva aortică, muncește în continuare. Dar când s-a dus acolo i s-a cerut așa un morman de acte și a zis: mă las păgubaș, mă duc la muncă”, a spus o femeie.
După descoperirea neregulilor din Ilfov, autoritățile promit că verificările dosarelor de handicap vor fi extinse în toată țara.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Gest total neașteptat făcut de Dana Roba după ce a confirmat că este într-o relație- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI