Imaginația oamenilor nu are limite când vine vorba de împachetarea cadourilor. Dacă pe internet există tot felul de clipuri care ne pot da idei, o parte din secretele tehnicilor de împachetat le-am aflat de la cercetașii din Brașov.

În loc de banala pungă de cadou, putem crea una din hartie de împachetat. 

Hartia nu trebuie forțată pentru că altfel s-ar putea rupe.

Mijlocul pungii se lipește cu scoci, iar apoi trecem la baza ei. În funcție de grosimea cadoului, se indoaie fundul pungii.

Fundul pungii trebuie întărit cu scoci, iar apoi este gata. O altă tehnica prefectă pentru cadouri rotunde, căni, parfumuri sau chiar șosete și lenjerie intimă este tehnica „bomboana”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ai o bucatica de hartie care tot asa, sa o cuprinda ca la punga, dar lasam o margine mai mare. Prindem cu un pic de scotch aici, venim cu cealalta portiune. Este foarte simpla si foarte rapida.

Citeste si: VIDEO| Bugetul de Crăciun al românilor. Salariile și pensiile dispar cu viteza luminii

Marginile cadoului se leagă cu sfoară sau fundă. Vedem cam unde este produsul, luam fundita si incepem frumos sa tragem ca sa avem un nod.

La final, muchiile in exces sunt tăiate cu foarfeca și bomboana cadou este gata de pus sub brad. Pentru brașoveni, ajutorul oferit de cercetași este mană cerească.

ELENA LUPOAIA PETREA- ȘEF CENTRU LOCAL ORIZONT BRAȘOV: Imprenua cu toti copiii cercetasi, suntem alaturi de ei pentru a le impacheta cadourile, donatia lor fiind distribuita spre activitatile educative pe care le avem pe un an de zile.

Campania „ordinul cadoului fermecat” a început pe 16 decembrie și se va încheia azi. Anul trecut, cercetașii brașoveni au împachetat peste zece mii de cadouri. La ambalarea lor au folosit cinci kilometri de hartie și opt mii de fundițe.

Citeste si: VIDEO| Semnificația bradului de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si