Pentru că peste 80 la sută dintre românii întorși acasă sunt nevaccinați, controlul de la vamă a fost îngreunat, iar timpul de așteptare a fost și mai lung decât sâmbătă. Unii au aşteptat chiar şi 10 ore, în condiţiile în care în zonă nu există nicio toaletă.

Citeste si: Amendă de până la 3.000 lei pentru cei care nu completează formularul digital de localizare

Peste 8-10 ore de așteptare la vama Nădlac

"Ne batem joc de o populație întreagă, nu ne pasă de nimeni, noi să fim șmecheri", spun oamenii.

Un coșmar devenit realitate. Asta au trăit miile de romani care au trecut granițele țării în ultimele ore. La vama din Nadlac, infernul este la cote maxime.

Citeste si: VIDEO| Diaspora intră în carantină. Formularul digital de localizare, obligatoriu de luni, 20 decembrie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

"Am făcut 9 ore din Germania până acum și stau 8 ore în vamă și mai fac încă 6 ore până acasă"
"De la ora 7 de azi dimineață și până la ora 10 nu am mișcat un metru de pe loc, nicio mașină, nu doar eu!"

Bieții oamenii au stat chiar și 12 ore în asteptare, fără să aibă acces la mâncare sau toalete.

Citeste si: Amendă de până la 3.000 lei pentru cei care nu completează formularul digital de localizare

Controlul epidemiologic este cel care a pus bețe în roate șoferilor exasperați. Din cauza faptului că până astăzi după-amiază nu au existat circuite separate pentru vaccinati, capacitatea de lucru a punctelor vamale a fost cu mult depășită.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Nervii soferilor au fost întinşi la maximum. "Am copii mici în mașină, plâng copiii de foame. N-au copiii mâncare! Am consumat motorină, cine ne bagă motorina? Hoților! Tâlharilor!"
"De la 5 dimineața stăm aici stam aici în vamă! 1500 de km am venit, nu ne-a oprit nimeni nicăieri, numai aici avem 6 ore aproape de când stâm" 

Imaginile revoltei în vămile din vestul țării

Imaginile surpinse în vama Nadlac 2 sunt imaginile revoltei. După ore întregi petrecute blocați la intrarea în țară, unii dintre soferi au fost la un pas de a rămâne …pietoni. "S-a stricat ambreiajul din cauza aglomerației!", spune unul dintrre ei.

Abia în a doua parte a zilei s-a reușit deschiderea unui flux separat pentru cei vaccinați.

"Zilnic sunt conflicte mai ales că în această perioadă oamenii vin obosiți, epuizați și își revarsă năduful pe angajații DSP", spune Horea Timis directorul DSP Arad.

16.000 de români, trimiși în carantină în weekend

În acest weekend, 16 mii de români care au trecut prin Nădlac au fost trimişi în carantină. Utimele 24 de ore au adus un numar record de oameni dornici sa se întoarcă acasă. Peste 90 de mii de români au intrat în ţară prin vămile din vest.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si