Zilnic, plasticul patrunde in corpul nostru fara sa ne dam seama. Contaminarea se face prin particulele din mediu care ajung atat in mancare, cat si in aerul pe care il respiram, arata un studiu realizat la o universitate din Australia.

Plasticul, chiar si sub forma de particule, este foarte periculos pentru santatea noastra deoarece contine dioxina, o toxina cancerigena.

Lygia ALexandrescu, medic nutriționist: Au o serie de substante- aluminiu de exemplu- cu efect modificator de hormoni.

Ceea ce insemana ca ne explicam obzeitatea la copii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: VIDEO| Viata fara plastic

Astfel, o solutie ar fi sa evitam mancarea in ambalaje din plastic, spun activistii de mediu.

Insa, renuntarea la ambalajele si obiectele din palstic inseamna automat costuri mai mari.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D: Am cautat in supermarket alimente care sunt ambalate si in plastic, dar si in sticla. Si avem in cos apa, lapte, ketchup, iaurit si salta de icre.

Pentru cele ambalate din plastic platim 30 de lei, in timp ce pentru cele ambalate in sticla pretul este de 41 de lei, cu 36% mai mult.

Daca bugetul nu ne permite sa renuntam la plastic, o alternativa ar fi sa reciclam. Insa, mai mare este bataia de cap, spun romanii care au incercat.

Romania se afla pe ultimele locuri la nivel european cand vine vorba de reciclare.

Un roman produce anual 300 kg de deseuri, din care 10% sunt recilcate si 20% sunt topite. Restul de 70% ajung in natura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si