Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Înghițim 5 grame de plastic săptămânal. Care sunt riscurile

Am ajuns sa inghitim 5 grame de plastic saptamanal, cantitate asemanatoare cu cea a unui card bancar. Un studiu recent arata ca mare parte din aceste toxine ajung in corpul nostru chiar si prin aer. Cu alte cuvinte, sanatatea ne este pusa in pericol permanent din cauza poluarii, spun medicii.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Zilnic, plasticul patrunde in corpul nostru fara sa ne dam seama. Contaminarea se face prin particulele din mediu care ajung atat in mancare, cat si in aerul pe care il respiram, arata un studiu realizat la o universitate din Australia.

Plasticul, chiar si sub forma de particule, este foarte periculos pentru santatea noastra deoarece contine dioxina, o toxina cancerigena.

Lygia ALexandrescu, medic nutriționist: Au o serie de substante- aluminiu de exemplu- cu efect modificator de hormoni. Ceea ce insemana ca ne explicam obzeitatea la copii.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Viata fara plastic

Astfel, o solutie ar fi sa evitam mancarea in ambalaje din plastic, spun activistii de mediu.

Insa, renuntarea la ambalajele si obiectele din palstic inseamna automat costuri mai mari.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D: Am cautat in supermarket alimente care sunt ambalate si in plastic, dar si in sticla. Si avem in cos apa, lapte, ketchup, iaurit si salta de icre.

Pentru cele ambalate din plastic platim 30 de lei, in timp ce pentru cele ambalate in sticla pretul este de 41 de lei, cu 36% mai mult.

Daca bugetul nu ne permite sa renuntam la plastic, o alternativa ar fi sa reciclam. Insa, mai mare este bataia de cap, spun romanii care au incercat.

Romania se afla pe ultimele locuri la nivel european cand vine vorba de reciclare.

Un roman produce anual 300 kg de deseuri, din care 10% sunt recilcate si 20% sunt topite. Restul de 70% ajung in natura.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI