Israelul a reușit să recupereze până acum doar 105 ostatici și ar fi în discuții cu gruparea Hamas pentru o posibilă încetare a focului în Gaza pentru un nou schimb de prizonieri.

Citește și: VIDEO- Peste 100 de oameni, uciși în Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore. Secretarul american al Apărării încearcă să găsească o soluție pentru încheierea conflictului

Informațiile au fost publicate, pe surse, de CNN care precizează că negocieri se poartă cu Hamas prin intermediul unui stat mediator.

Astfel, o propunere pe care Israelul a făcut-o către Hamas prin intermediul Qatarului presupune ca focul să fie întrerupt timp de o săptămână pentru a permite eliberarea ostaticilor rămași în Gaza.

În urmă cu două săptămâni, primul armistiţiu care a durat şapte zile a permis eliberarea a 105 ostatici, însă bombardamentele și luptele la sol au continuat și mai puternic după fereastra de liniște.

Benjamin Netanyahu: "Nu vom opri luptele"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu adeclarat miercuri că exclude orice încetare a focului în războiul împotriva Hamas înainte de "eliminarea" mişcării islamiste palestiniene.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Continuăm războiul până la sfârşit. Războiul va continua până la eliminarea Hamas, până la victorie. Cei care cred că ne vom opri sunt deconectaţi de la realitate", a spus Netanyahu într-un mesaj video.

"Nu vom opri luptele până când nu ne vom atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus: eliminarea Hamas, eliberarea ostaticilor noştri şi suprimarea ameninţării din Gaza", a adăugat liderul de la Tel Aviv, citat de Agerpres.

Declaraţiile survin în momentul în care liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a început miercuri discuţii în Egipt cu privire la încheierea luptelor, care ar permite eliberarea unor ostatici dintre cei reţinuţi de mişcarea sa în Gaza şi livrarea unui ajutor umanitar suplimentar în teritoriul asediat.

Pe fondul informațiilor că un alt armistițiu este în lucru, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că nu va exista încetare a focului în Gaza până la „eliminarea” Hamas.

"Atacam Hamas cu foc, un foc infernal. Peste tot, inclusiv astăzi. De asemenea, atacăm susţinătorii lor de aproape şi de departe. Toţi teroriştii Hamas, de la primul până la ultimul, sunt oameni morţi. Au doar două opţiuni: să se predea sau să moară", a mai spus Benjamin Netanyahu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bilanţul morţilor palestinieni raportat în Gaza de la izbucnirea ostilităţilor în octombrie a urcat spre 20.000. Aproximativ 52.586 de persoane au fost rănite.

Bilanţul nu a putut fi verificat independent, dar ONU şi alţi observatori spun că cifrele ministerului s-au dovedit a fi în general credibile în trecut

Votul de la ONU cu privire la Gaza, amânat

Votul în Consiliul de Securitate al ONU privind o rezoluţie menită să îmbunătăţească situaţia umanitară catastrofală din Fâşia Gaza a fost amânat din nou până joi, a anunţat ambasadorul Ecuadorului, care prezidează Consiliul în luna decembrie, transmite CNN.

"Consiliul de Securitate a fost de acord să continue negocierile astăzi şi să acorde mai mult timp diplomaţiei. Iar preşedinţia va reprograma votul pentru mâine dimineaţă", a declarat presei Jose Javier De la Gasca Lopez Dominguez în urma consultărilor care au avut loc cu uşile închise.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si