„În mai multe județe din țară, oamenii se luptă cu apele revărsate când ar fi trebuit să curețe zăpada de pe mașini și din fața caselor. Hidrologii au emis coduri roșii, portocalii și galbene pe mai multe cursuri de apă din vestul, nordul și centrul țării. De vină sunt ploile din ultimele zile, dar și neatenția locuitorilor și a autorităților. În multe cazuri, șanțurile pentru scurgerea apelor erau blocate de gunoaie”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Județe înecate în ploi și inundații

Ploile din ultima perioadă au adus chiar și 70 de litri de apă pe metrul pătrat. În plus, în unele zone de munte zăpada s-a topit, așa că mai toate cursurile de apă din vest, nord și centru au depășit cu mult cotele de pericol.
Și în Bihor ploile torențiale din ultima perioadă au făcut prăpăd. Pompierii au muncit toată dimineața pentru a scoate apa din curți și subsoluri. Probleme au fost și la Oradea, unde Crișul Repede înregistra la prânz un debit de 4 ori mai mare decât normalul.
„La Oradea a plouat non stop în ultimele zile iar urmările se văd cu ochiul liber. Crișul Repede a ieșit din matcă și a inundat aleile pietonale din centrul orașului. Apa a ajuns până la nivel băncilor pe care până la mai ieri se odihneau trecătorii”, a transmis Claudiu Mihuț, corespondentul Știrilor Kanal D.


Localnicii sunt șocați de aceste imagini la care nu se așteptau într-o lună de iarnă.
„- Șocant, șocant că eu merg în fiecare zi pe malul Crișului și acum e apa până la genunchi.
- Acum ocoliți.
- Da, păi nu ai cum, uitați-vă că e la nivelul băncilor și e impracticabilă calea”, a spus un localnic.
Și în orașul Satu Mare a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Oamenii au sunat la 112 când au văzut că nu fac față apei care tot înainta.

Citește și: VIDEO- Ce urmează după codurile de ploi torențiale? În Spania turiștii fac plajă, în timp ce România se confruntă cu ploi torențiale

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Problemele au început în județul Satu Mare încă de aseară.
După ploile din ultimele zile, apele s-au revărsat în mai multe comune. În Valea Vinului și în Pomi, oamenii care s-au întors de la muncă au găsit drumurile acoperite de ape și curțile inundate.
Pompierii au intervenit cu motopompe încă de la primele probleme, dar apa a năvălit în cantități însemnate, dovadă și avertizările emise de hidrologi. Mai multe cursuri de apă sunt sub coduri roșii, portocalii și galbene. Acestea expiră abia în cursul zilei de mâine, așadar pericolul de inundații se menține ridicat și în orele următoare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si