Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Marturii de la locul tragediei aviatice din judetul Buzau: „Am vazut avionul picat, doi oameni morti”

Trupurile neinsufletite ale celor doi oameni de afaceri morti in urma accidentului aviatic din judetul Buzau au fost coborate de pe munte. Aparatul, de mici dimensiuni, decolase ieri de la Ghimbav cu destinatia Costinesti si apartinea unei firme din Cluj.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Zona unde s-a prabusit avionul cu cei doi oameni de afaceri la bord, este extrem de greu accesibila. Prin rapele din vecinatatea barajului Siriu, in Muntii Buzaului, nici senilata nu poate urca. Un cioban a fost cel care a anuntat tragedia la 112.

„Am auzit motorul, un motor de avion puternic si am auzit bubuitura. Am zis sa sunam la 112, ca s-a prabusit vreun avion”, a declarat acesta.

Zgomotul puternic s-a auzit pana in sat. La locul accidentului, bucati din avion erau imprastiate pe o suprafata mare.

Citeste si: VIDEO| Catastrofa aviatica in judetul Buzau. Bilant tragic: 2 morti, dupa prabusirea unui avion de mici dimensiuni

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Localnic: Am vazut avionul picat, intr-o parte, intr-o prapastie pe un copac, a picat in jos. Doi oameni in centurile de siguranta, morti.

Toata ziua plouase si vantul a batut cu putere. Echipele de salvatori au mers o ora pe jos pana la epava.

La bord se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu, care pilota aparatul, şi Liviu Emil Bucaţică. Aparatul decolase de la Ghimbav si trebuia sa ajunga la Costinesti.

Ultimul care i-a vazut in viata pe cei doi a fost paznicul de la Aerodromul din Ghimbav.

Acelasi aparat de zbor a fost implicat intr-un accident aviatic in luna august 2016, atunci cand a aterizat fortat din cauza defectiunilor tehnice intr-o zona limitrofa orasului Topoloveni.

Pe Mihai Covaciu, primarul din Rasnov il cunostea. Au vorbit de mai multe ori.

LIVIU VIU BUTNARIU- PRIMAR RASNOV: Domnul Covaciu Mihai este unul din investitorii Rasnovului, a construit la noi 12 blocuri, depusese pentru un PUZ sa mai construiasca altele.

Celalalt barbat era fratele Corinei Martin, presedintele Federaţiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania. Aceasta a publicat pe contul sau de socializare ultima fotografie cu fratele sau langa aparatul de zbor, facuta cu doar cateva minute inainte de tragedie.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau declara ca o posibila cauza a prabusirii ar fi vremea nefavorabila.
Comisia de ancheta poate lua in considerare si posibilitatea ca aparatul sa fi ramas fara combustibil sau sa fi avut o defectiune tehnica. Prabusirea este cercetata de un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI